Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΑ 92 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κόμμα ικανό να εκπληρώσει νικηφόρα την αποστολή του

«Διδαγμένοι από την 92χρονη ιστορία του Κόμματός μας, γινόμαστε πιο απαιτητικοί, αναλαμβάνουμε μεγαλύτερες ευθύνες» σημείωσε ο Τ. Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του Κόμματος

«Εμπνεόμαστε από τη δράση του ΚΚΕ και συνεχίζουμε μπροστά, σηκώνοντας ψηλά τη σημαία του αγώνα». Αυτό το μήνυμα έστειλαν τα «κόκκινα νιάτα» της Μαγνησίας, στην εκδήλωση τιμής για τα 92 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το ΝΣ της ΚΝΕ, στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στο Βόλο.«Η ΚΝΕ, τιμάει τα 92 χρόνια από τη δημιουργία του κόμματος, με αισιοδοξία, επαναστατικότητα και όχι ως μία μνημειακή επέτειο» τόνισε, μιλώντας στην εκδήλωση ο Κ. Βλαχούτσος, γραμματέας του ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τ. Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η δημιουργία του ΚΚΕ σήμανε την αρχή της πάλης για τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης από την αστική τάξη, τα κόμματά της και το κράτος της. Εξέφρασε την αναγκαιότητα και έριξε την ιδέα της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και μπόλιασε μ' αυτήν γενιές και γενιές εργατών, διαπαιδαγώγησε γενιές και γενιές πρωτοπόρων αγωνιστών που γι' αυτό το σκοπό έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους».

Αναφερόμενος στην καπιταλιστική κρίση σημείωσε: «Σήμερα μπροστά μας η καπιταλιστική κρίση θέτει πιο επιτακτικά το δίλημμα: Ανάπτυξη για τα μονοπώλια, για την κερδοφορία τους, με τίμημα την εξαθλίωση των λαού ή ανάπτυξη για τις ανάγκες του λαού και κατάργηση του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Αναπαλαίωση του σάπιου αστικού συστήματος και εκσυγχρονισμός του με βάση τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου ή πάλη για την ανατροπή τους και την εγκαθίδρυση μιας λαϊκής εξουσίας. Αυτό το σύστημα έχει ιστορικά τελειώσει. Δεν μπορεί να δώσει τίποτα στην ανθρωπότητα παρά μόνο νέα βάσανα».

Συνεχίζοντας, ο Τ. Τσιαπλές τόνισε ότι «αν δε γίνουν αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, αν δεν έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, αν δεν κοινωνικοποιηθούν τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και δεν υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός, δε θα ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Και κατέληξε: «Απαιτείται, σήμερα, Κόμμα πιο ικανό να προετοιμάζει τις γραμμές του και ταυτόχρονα το εργατικό κίνημα. Κόμμα αποφασισμένο και πεισμένο ότι μπορεί να φέρει νικηφόρα σε πέρας την αποστολή του, ξεπερνώντας τις δυσκολίες.

Απαιτείται Κόμμα προσηλωμένο και ικανό να προωθεί τη στρατηγική του με γερούς ιδεολογικοπολιτικούς δεσμούς με την εργατική τάξη. Κόμμα και εργατική τάξη ικανά να αξιοποιήσουν την κρίση του συστήματος για να φέρουν την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας. Κόμμα που να μπολιάζει την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα με την πολιτική του πρόταση εξουσίας.

Διδαγμένοι από την 92χρονη ιστορία του Κόμματός μας, γινόμαστε πιο απαιτητικοί, αναλαμβάνουμε μεγαλύτερες ευθύνες για την προώθηση της πολιτικής του πρότασης, για να υιοθετηθεί, να γίνει δύναμη στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, για την εκπλήρωση της ιστορικής αποστολής της, την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας. Αυτό το καθήκον πέφτει και στις δυνάμεις της ΚΝΕ, που θα αποτελέσουν τα αυριανά μέλη και στελέχη του ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Μνημείο εκτελεσθέντων στο Καζανάκι (2020-10-20 00:00:00.0)
Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον της ανθρωπότητας (2017-07-05 00:00:00.0)
Διδασκόμαστε, συνεχίζουμε για το λαό με στόχο το σοσιαλισμό (2013-12-03 00:00:00.0)
Ο λαός και η νεολαία να αποκρούσουν κάθε τέτοιου είδους επίθεση (2010-09-01 00:00:00.0)
«Οχι στην επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών» (2008-11-06 00:00:00.0)
Με εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ (1996-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ