Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ

Αγαπητοί σύνεδροι, συντρόφισσες και σύντροφοι, το Κεντρικό Συμβούλιο, τα μέλη και τα στελέχη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας σας στέλνουν θερμό αγωνιστικό, συντροφικό χαιρετισμό.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αναγνωρίζει τον σίγουρο και δοκιμασμένο σύντροφο, συμπαραστάτη και καθοδηγητή.

Με εμπιστοσύνη και ελπίδα στηριζόμαστε στο ΚΚΕ, στον αγώνα για τα δικαιώματα της νέας γενιάς, στον αγώνα για τον σοσιαλισμό που θα απελευθερώσει τις ικανότητες της νέας γενιάς, θα κατοχυρώσει και θα διευρύνει τα δικαιώματά της.

Τα χρόνια που πέρασαν, η ΚΝΕ πέρασε μαζί με το Κόμμα, τις μεγάλες δυσκολίες του κομμουνιστικού κινήματος, βρεθήκαμε στο στόχαστρο εχθρών αλλά και άσπονδων "φίλων", που τα άνομα σχέδιά τους, για τη διάλυση και αφομοίωση του ΚΚΕ στο καπιταλιστικό σύστημα και τη μίζερη υποταγή, πίστεψαν ότι μπορούσαν να τα εφαρμόσουν στην ΚΝΕ.

Κι αυτή τη δοκιμασία η οργάνωσή μας την ξεπέρασε και τη νίκησε, γιατί στηρίχτηκε στο Κόμμα. Επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως οι δεσμοί μας είναι ακατάλυτοι και καμιά δύναμη δεν μπορεί να τους σπάσει.

Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι τη δύναμή μας την αντλούμε πρώτα απ' όλα, απ' την πολιτική, την ιδεολογία του ΚΚΕ, τις παραδόσεις και την εμπειρία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Απ' το 14ο Συνέδριο, όπως σας υποσχεθήκαμε, με στήριγμα τις αποφάσεις του, δώσαμε, τη μάχη της ανασυγκρότησης της ΚΝΕ. Σήμερα μπορούμε να πούμε, πως τα βήματα που κάναμε είναι σημαντικά. Η Οργάνωσή μας ανασυγκροτήθηκε ξεπέρασε την κρίση που έβαζε σε δοκιμασία την ίδια την ύπαρξή της. Με τη βοήθεια του Κόμματος ανανεώνουμε τους δεσμούς μας με πλατιά στρώματα της νέας γενιάς. Η συμβολή της ΚΝΕ στις αγωνιστικές αντιστάσεις και στις κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται στη νεολαία, όλο και μεγαλώνει.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή όλο και περισσότερο ανακτά το κύρος, την ακτινοβολία του, γίνεται πόλος συσπείρωσης χιλιάδων νέων σ' όλη την Ελλάδα.

Ολο και περισσότεροι νέοι αγωνιστές εντάσσονται στις γραμμές μας, ενώ ακόμα πιο σημαντικά τμήματα της νεολαίας "ακούν", αναζητούν τη φωνή μας.

Παρ' όλα τα βήματά μας, με την ανιδιοτελή και πρωτοπόρα δράση των μελών μας, δε χωρά καμιά επανάπαυση. Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας, είναι πολύ πιο μακρύς και δύσκολος, απ' τον δρόμο που έχουμε προχωρήσει. Η πεποίθησή μας όμως, ότι τελικά θα τα καταφέρουμε είναι ακόμα πιο ισχυρή.

Σήμερα, ύστερα απ' τις ανατροπές των σοσιαλιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού εντείνεται. Κατακτήσεις δεκαετιών για την εργατική τάξη και το λαό μας, αναιρούνται. Στο στόχαστρο της άρχουσας τάξης μπαίνουν και οι κατακτήσεις της νέας γενιάς.

Ολο και πιο έντονα τα δικαιώματα της νεολαίας στη μόρφωση, τη δουλιά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό μπαίνουν στον προκρούστη του "προγράμματος σύγκλισης" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της επιθετικότητας των ξένων και ντόπιων μονοπωλίων.

Το δικαίωμα της νεολαίας να ζει σ' έναν κόσμο ειρηνικό και ισότιμης συνεργασίας μεταξύ όλων των λαών της Γης, αναιρείται από τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στην πρώην Γιουγκοσλαβία, το μοίρασμα του κόσμου σε σφαίρες επιρροής από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, τους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Γι' αυτό το κατεστημένο θέλει τη νεολαία παθητική δίχως αντιστάσεις μακριά από την πολιτική πάλη, παραιτημένη για το παρόν και το μέλλον της.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η άρχουσα τάξη θέλει με τον αυταρχισμό, τον άκρατο ατομισμό, την ιδεολογική χειραγώγηση της νέας γενιάς και τον αντικομμουνισμό, να εμποδίσει τη νεολαία να συναντηθεί με το εργατικό κίνημα, να συναντηθεί με τις πρωτοπόρες ιδέες του ΚΚΕ. Φοβάται μην τυχόν οι νέες βάρδιες της εργατικής τάξης, το μέλλον του λαού μας, μπολιαστούν με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ, κερδηθούν με τις αξίες και τα ιδανικά που αποπνέουν οι αγώνες του λαού μας για την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική πρόοδο και το σοσιαλισμό. Με τη χειραγώγηση της νέας γενιάς, το κατεστημένο ελπίζει ότι πιο εύκολα θα εξασφαλίσει το μέλλον του, θα παρατείνει την εξουσία του.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι φανερό ότι η νέα γενιά δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα δικαιώματά της, την προοπτική της μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα.

Στο σταυροδρόμι: Με τα μονοπώλια ή με το λαό, η νεολαία μπορεί να συναντήσει το φωτεινό μέλλον της με την εργατική τάξη και το λαό ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Η ΚΝΕ δε λησμονά ποτέ, ότι το νεολαιίστικο κίνημα έγραψε τις πιο φωτεινές σελίδες της ιστορίας του, έζησε τις πιο ηρωικές στιγμές του, στο βαθμό, που ο παλμός του χτύπαγε στο ρυθμό του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Και σήμερα, βασικός όρος και προϋπόθεση για την ανάταση του νεολαιίστικου κινήματος, την αγωνιστική ενότητά του, την αποτελεσματικότητά του, αλλά και την ικανότητά του να συνεισφέρει στην κοινωνική πρόοδο, είναι η ύπαρξη γερής και μαζικής ΚΝΕ.

Με δυνατές οργανώσεις στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα εργοστάσια και στις γειτονιές. Οπου ζει, εργάζεται και μορφώνεται η νέα γενιά, η ΚΝΕ με στήριγμα το Κόμμα, να δίνει καθημερινά το μαχητικό "παρών". Αγκαλιάζοντας πλατιές μάζες νέων ανθρώπων, πρωτοστατώντας στον αγώνα για τα δικαιώματα, τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα της νεολαίας.

Σήμερα το Κόμμα καλεί το λαό μας να συσπειρωθεί μαχητικά στο αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό - δημοκρατικό μέτωπο, στην πορεία για το σοσιαλισμό. Η ΚΝΕ θα δώσει όλεςτις δυνάμεις της, ώστε η νέα γενιά με το δικό της τρόπο να συνεισφέρει στο μέτωπο της μάχης και της σοσιαλιστικής νίκης.

Ζήτω το 15ο Συνέδριο του Κόμματός μας. Ζήτω το Κόμμα της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ