Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κόντρα στον καπιταλισμό

Η έκφραση της διεθνιστικής αλληλεγγύης, της αλληλεγγύης ανάμεσα στα κομμουνιστικά και προοδευτικά κόμματα, η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους κόντρα στη "νέα τάξη πραγμάτων", ήταν το στοιχείο που κυριάρχησε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Βύρωνα.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου. Νέα παιδιά, φοιτητές αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι άκουσαν και έμαθαν για τον αγώνα των κομμουνιστών σε άλλες χώρες του κόσμου.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚ Κουρδιστάν κάλεσε για κοινή αντιμετώπιση της επίθεσης της ιμπεριαλιστικής ιδεολογίας, οικονομίας και κουλτούρας και αναφερόμενος στον αγώνα του κουρδικού λαού τόνισε ότι το κόμμα του παλεύει και για γενικότερες πολιτικές αλλαγές.

Στις επιπτώσεις από τη βίαιη καπιταλιστικοποίηση της χώρας του, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του ΚΚ Μολδαβίας.Ο λαός που γνώρισε τις σοσιαλιστικές συνθήκες, τόνισε, είναι αδύνατον να γυρίσει στον καπιταλισμό."Είσαστε γεμάτοι ελπίδα και επαναστατικό ενθουσιασμό", τόνισε απευθυνόμενος στους παραβρισκόμενους και ο αντιπρόσωπος της "Κόκκινης και Πράσινης Συμμαχίας της Δανίας" και κάλεσε τους δυο λαούς να παλέψουν για να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο εκπρόσωπος του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Μακεδονίας αναφέρθηκε στην εκστρατεία που ξεκινά το κόμμα του ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που είναι υπεύθυνοι όπως είπε γιατί "αυτό που 50 χρόνια η εργατική τάξη έχτιζε πέρασε σε μια νύχτα στους λίγους". Ο εκπρόσωπος του ΚΚ Ιαπωνίας έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και τόνισε ότι το πέρασμα στον 21ο αιώνα θα ανατείλει τη δύναμη του επιστημονικού σοσιαλισμού. Ο εκπρόσωπος του ΚΚ Συρίας ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας, ενώ ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Εργασίας Ρουμανίας κάλεσε τους Ελληνες κομμουνιστές για στενότερη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς της Βαλκανικής.

Στις επιπτώσεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ και στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σιράκ, στα πλαίσια της οικονομικής σύγκλισης, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του ΚΚ Γαλλίας μεταφέροντας τους χαιρετισμούς των κομμουνιστών της Γαλλίας, που με ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εργασίες του 15ου συνεδρίου του ΚΚΕ. Ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν για το λαό του νησιού οι εκλογές στο τοπικό Κοινοβούλιο καθώς επίσης και στην άνοδο του ΑΚΕΛ. Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού κόμματος προς το "αδελφό" ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ