Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Επιμένουν να τα κλείσουν!

"Το εργοστάσιο των Λιπασμάτων πρέπει να κλείσει και θα κλείσει μέσα στο 1997", επιμένει ο δήμαρχος Δραπετσώνας, Κ. Χρονόπουλος.Με μακροσκελή ανακοίνωσή του, απευθύνθηκε χτες σε όλους, όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε πρόσφατα για την τύχη της μονάδας το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, από κοινού με το Σωματείο των Εργαζομένων στα Λιπάσματα και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διυλιστηρίων και Χημικής Βιομηχανίας.

Οι εργαζόμενοι και το Εργατικό Κέντρο, που είχαν καλέσει το νομάρχη Πειραιά, βουλευτές και δημάρχους της περιοχής, είχαν ζητήσει να στηριχτεί η λιπασματοβιομηχανία και να προστατευτεί από τη συντονισμένη επίθεση που δέχεται το εργοστάσιο της Δραπετσώνας. Ο νομάρχης Πειραιά, Χρ. Φωτίου, είχε ταχθεί σε εκείνη τη σύσκεψη στο πλευρό των εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου, γιατί, "όπως είναι η κατάσταση σήμερα, πρώτα θα διασφαλίσουμε ότι δε θα χαθεί θέση εργασίας και ύστερα όλα τα άλλα", σε αντίθεση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που υποκρίνονταν ότι αγνοούσαν την πολιτική της κυβέρνησής τους που οδηγεί στο κλείσιμο τη μονάδα της Δραπετσώνας, αλλά και τους δημάρχους της περιοχής, που προτίμησαν να αγνοήσουν τη σύσκεψη.

Μετά από αυτά, χτες, προτείνοντας πρόωρες συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων, κατά το παράδειγμα των Ναυπηγείων, της ΧΡΩΠΕΙ και της "Ολυμπιακής", ή τοποθέτηση άλλων σε θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ο Κ. Χρονόπουλος πέρασε στην αντεπίθεση, δίνοντας τις λύσεις για το ...ανώδυνο κλείσιμο του εργοστασίου. Αυτή τη φορά βέβαια, ο δήμαρχος, θυμήθηκε τη λιπασματοβιομηχανία και σημειώνει ότι "εφόσον οι ανάγκες διάρθρωσης της λιπασματοβιομηχανίας απαιτούν εργοστάσιο στη Νότιο Ελλάδα, είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να προχωρήσει στη δημιουργία του". Αλλά αυτό θα γίνει, αφού κλείσει το εργοστάσιο στη Δραπετσώνα; Γιατί, σε ένα χρόνο είναι απίθανο να κατασκευαστεί νέα μονάδα, σε νέο χώρο, κάπου στη Νότιο Ελλάδα. Τι απ' όλα θέλει πραγματικά ο δήμαρχος Δραπετσώνας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ