Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κανονικά κυκλοφορούν τα ταξί

Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα τα ταξί της Αθήνας, μετά τη λήξη της 10ωρης στάσης εργασίας των μελών του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Οι εκπρόσωποι του κλάδου συναντήθηκαν χτες με τον υφυπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών Γ. Δασκαλάκη,ο οποίος, αν και χαρακτήρισε "λογικά" τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα που προβάλλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, στην ουσία, όμως, απέφυγε να δεσμευτεί για την ικανοποίησή τους, λέγοντας ότι αρμόδια είναι η Κυβερνητική Επιτροπή.

Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε το ΣΑΤΑ, το κόστος λειτουργίας του ταξί αυξήθηκε από την αρχή του χρόνου κατά 500.000 δρχ., λόγω των ανατιμήσεων σε ασφαλιστικές εισφορές, τέλη κυκλοφορίας, ανταλλακτικά κλπ. Από την ίδια μελέτη προκύπτει ότι η αύξηση του κόστους λειτουργίας του ταξί αντιμετωπίζεται με αύξηση του κομίστρου κατά 30 δρχ. στη "σημαία", που σήμερα κοστίζει 200 δρχ. και κατά έξι δρχ. στο χιλιόμετρο (σήμερα είναι 58 δρχ. ).

Στο μεταξύ, στη χτεσινή ετήσια γενική συνέλευση του κλάδου οι ιδιοκτήτες ταξί εξουσιοδότησαν το ΔΣ του ΣΑΤΑ, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Είναι αξιοσημείωτο ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΑΤΑ δε δέχτηκε να μπει σε ψηφοφορία συγκεκριμένη πρόταση της "Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας" για έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αν μέχρι τις 15 Ιούνη δεν επιλυθούν τα προβλήματα του κλάδου. Δηλωτικό κι αυτό ότι δεν είναι στις προθέσεις της ηγεσίας του Συνδικάτου η αγωνιστική προοπτική με στόχο την επίλυση των καυτών προβλημάτων του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ