Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Επιμένει για τους ιδιώτες ο δήμαρχος

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Για δεύτερη βδομάδα συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων, παρά τις απειλές που δέχονται και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που στήνει η δημοτική αρχή για να κάμψει τον αγώνα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου. Οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη βδομάδα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ χτες έκαναν συμβολική κατάληψη της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου. Βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι η ακύρωση της απόφασης που έλαβε η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να προωθήσει ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων μέσω της δημοτικής επιχείρησης Περιβάλλοντος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στους ιδιώτες.

Χτες οι εργαζόμενοι κατέθεσαν πρόταση στη δημοτική αρχή, για εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος με την πρόσληψη δύο μόνιμων εργαζόμενων στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου. Ο δήμαρχος όμως αρνείται να δεχτεί τους εργαζόμενους και να συζητήσει οποιαδήποτε πρόταση. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή ότι ενώ έχει σπαταλήσει πολλά χρήματα για την αγορά 150 κάδων απορριμμάτων, τους αφήνει αχρησιμοποίητους στο γκαράζ του δήμου για να προωθηθεί έτσι το πιλοτικό πρόγραμμα και να διαλυθεί σιγά σιγά η δημοτική υπηρεσία καθαριότητας.

Στο μεταξύ η δημοτική αρχή συνέχισε το Σαββατοκύριακο την προσπάθειά της να σπάσει τον αγώνα των εργαζομένων, αναθέτοντας χωρίς καν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην ιδιωτική εταιρεία "Κωστούλας" την αποκομιδή των απορριμμάτων από ορισμένα σημεία της πόλης και κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Τα φορτηγά της εταιρίας, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, συνοδεύονται από την Αστυνομία και συμβούλους της πλειοψηφίας. Το Σάββατο μάλιστα ο αντιδήμαρχος Δ. Μαύρος και ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Μαξούρας, επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας "Παρατηρητής", ο οποίος θέλησε να φωτογραφήσει τη στιγμή που γινόταν η παράνομη αποκομιδή απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με καθημερινές ανακοινώσεις να ενημερώνουν τους κατοίκους για τα σχέδια της δημοτικής αρχής και ζητούν τη συμπαράστασή τους. Σε χτεσινή ανακοίνωση τονίζουν ότι οι δημότες είναι σίγουρο ότι θα πληρώσουν γρήγορα τις ακριβές υπηρεσίες "καθαριότητας" της δημοτικής αρχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ