Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι ... σωτήρες της πόλης

Ε, όχι και νίκη του δημάρχου και της νέας δημοτικής αρχής η απόδοση στον Κορυδαλλό του Ασύλου Ανηλίκων, που ρήμαζε εδώ και χρόνια, εγκαταλειμμένο, δίπλα απ' τις φυλακές!

Δεκαπενταετία ολόκληρη αγωνιζόταν ο λαός του Κορυδαλλού και ο δήμος για να τους αποδοθεί ο χώρος και να φτιάξουν, ανάμεσα στ' άλλα, σχολεία, που λείπουν απ' τους μαθητές της πόλης και ονειρεύονταν αυτοί και οι γονείς τους να τα δουν να κατασκευάζονται εκεί.

Χτες ο δήμαρχος, εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ανακοίνωσε, διά του γραφείου του, ότι θα φτιάξει οτιδήποτε άλλο, εκτός από σχολεία. Από νέο δημαρχείο, συνεδριακό κέντρο, αίθουσα συναυλιών, μέχρι και υπόγειο πάρκινγκ... Σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου φυσικά και δεν υπάρχουν! Και όλα αυτά, ενώ έχουν σημειωθεί σφοδρότατες αντιδράσεις Κορυδαλλιωτών, που δεσμεύτηκαν πρόσφατα τα σπίτια τους (!), για να γίνουν τα σχολεία που λείπουν από την πόλη.

Οσο για την κυβέρνηση, που δίνει ό,τι έπρεπε να έχει δοθεί εδώ και πολλά χρόνια, όφειλε να είναι σεμνότερη, αποφεύγοντας τυμπανοκρουσίες και πρωθυπουργικές παρουσίες, σε μια πόλη που τίποτα δεν της χαρίστηκε, αλλά, αντίθετα, κατακτήθηκε. Εκτός κι αν ο Κ. Σημίτης δεν κατέβηκε χτες στον Κορυδαλλό για το άσυλο, αλλά για το συνέδριο, αφού λέγεται πως οι "σύντροφοί" του στην πόλη καταγράφονται στους "Τσοχατζοπουλικούς"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ