Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δική τους επιλογή

Ωραία η χτεσινή παράσταση βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στη συνεδρίαση της ΚΤΕ, όπου τους έκαναν σεμινάριο ενόψει της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου, για την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το παραπέρα «κούρεμα» των αμοιβών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

Η υποκρισία όμως αυτών των βουλευτών που υποτίθεται είχαν διαφορετική γνώμη και άποψη, φάνηκε όταν διαμαρτυρήθηκαν επειδή, λέει, ο υπουργός Οικονομικών κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να ζητάει την έγκριση της Βουλής και άλλα παρόμοια. Γιατί, αν μη τι άλλο, είναι αθλιότητα να επικαλούνται αυτοί, τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, αφού αυτοί είναι που παραχώρησαν τέτοιες εξουσίες στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Για να μην ξεχνιόμαστε λοιπόν, να θυμίσουμε ότι όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα μνημόνια, υπάρχει - για το θεαθήναι αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα - πρόβλεψη ότι κάθε συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας, θα περνάει από τη Βουλή για να παίρνει τη σχετική κύρωση. Η αρχική διατύπωση ήταν: «Παρέχεται στον υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την ΕΕ, τα κράτη - μέλη της ζώνης του ευρώ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις εισάγονται στη Βουλή για κύρωση». Αυτό, με μια κουβέντα σήμαινε ότι κάθε συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας θα έπρεπε να περάσει από το κοινοβούλιο και μετά από τη σχετική κύρωση θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ.

Ωστόσο, με την ομόθυμη ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στις 7 του Μάη που μας πέρασε, άλλαξε η τελευταία πρόταση και διαμορφώθηκε ως εξής: «Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις εισάγονται στη Βουλή, για συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους».

Με βάση αυτά τα πραγματικά δεδομένα, αποτελεί πρόκληση να παριστάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους παραπονούμενους για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Το κόμμα τους και οι ίδιοι προσωπικά, είναι υπεύθυνοι για τα αντιλαϊκά μέτρα, είναι υπόλογοι για τη βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολυθεί σε βάρος των εργαζομένων. Αυτοί είναι οι πρώτοι και καλύτεροι που βάζουν πλάτη για την υπόθεση της στήριξης του κεφαλαίου και του συστήματος και όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και εγένετο 3ο μνημόνιο και διά της επιστολικής ψήφου (2019-07-02 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση στα νέα κυβερνητικά αντιλαϊκά μέτρα και τις άθλιες μεθοδεύσεις (2017-06-09 00:00:00.0)
Απείχε το ΚΚΕ από τη συνάντηση με την τρόικα (2011-05-13 00:00:00.0)
Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία (2011-02-18 00:00:00.0)
Συνεπείς στη βαρβαρότητα (2010-08-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ