Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ντίλερς πάνε κι έρχονται...

«Πακέτο» φαίνεται ότι θέλει να πουλήσει το σιδηρόδρομο και το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τους ενδιαφερόμενους να αυξάνουν και να πληθαίνουν, μιας και αυτό που τους προσφέρεται είναι «γωνιακό μαγαζί» και μάλιστα έναντι «πινακίου φακής». Εταιρείες γαλλικών και κινεζικών συμφερόντων έχουν μπει πιο «ζεστά» στις διαπραγματεύσεις - πρόσφατα η γαλλική «Alstom» υπέγραψε συμφωνία με την κινεζική κυβέρνηση για την από κοινού επένδυση στις σιδηροδρομικές αγορές ανά τον κόσμο.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του Νοέμβρη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και η διοίκηση του ΟΣΕ είχαν συναντηθεί αντίστοιχα με τον Γάλλο υπουργό Μεταφορών και διοικητικά στελέχη της «Alstom», όμως πολύ πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι και ο Ιάπωνας πρέσβης ζήτησε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «εξυγίανσης» του σιδηροδρόμου που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ολες οι παραπάνω κινήσεις μπορεί να παρουσιάζονται εντέχνως από το σύνολο των αστικών ΜΜΕ ως «επενδυτικές ενέργειες» που θα επιφέρουν την... πολυπόθητη «ανάπτυξη» που έχει «ανάγκη» η χώρα. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται καθαρά για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, που σίγουρα θα επιφέρει τεράστια ανάπτυξη των κερδών για τις ξένες πολυεθνικές - όποιες κι αν είναι αυτές - και τους ντόπιους εργολάβους έργων και πάσης φύσεως μεσάζοντες. Για τον εργαζόμενο λαό όμως, «επενδύσεις» σαν την παραπάνω, στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να επιφέρει κάποια επισφαλή και με μισθό Κίνας θέση εργασίας.

Οι ελπίδες του εργαζόμενου λαού για μια καλύτερη ζωή δεν μπορούν να στηρίζονται στους λογής - λογής «επενδυτές» ούτε στους ντόπιους συνεργάτες τους, παρά μόνο στη δική του ανειρήνευτη μαζική πάλη, για να καταστήσει τον πλούτο που παρήγαγαν οι προηγούμενες γενιές και αυτόν που παράγει η σημερινή, πραγματικά λαϊκή περιουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ