Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ματαιώθηκε η σημερινή 24ωρη απεργία
  • Στάσεις εργασίας σήμερα σε μπλε λεωφορεία, μετρό και ηλεκτρικό
  • Συζητήσεις με εργαζόμενους του χώρου ετοιμάζουν μεθαύριο ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ και ΜΑΣ

Την αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας αποφάσισαν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών και συγκεκριμένα στο τρόλεϊ, το τραμ, το μετρό και τον ηλεκτρικό. Είχε προηγηθεί μπαράζ δικαστικών διώξεων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους αγώνες των εργαζομένων, προκειμένου να βγάλει από τη μέση ό,τι εμποδίζει την υλοποίηση της πολιτικής ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των μεταφορών.

Υστερα από αυτήν την εξέλιξη η σημερινή απεργία μετατράπηκε σε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. στον ηλεκτρικό και στο μετρό. Το τρόλεϊ και το τραμ σήμερα θα λειτουργήσει κανονικά. Ακόμα, σήμερα, στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία (ΕΘΕΛ), επίσης από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. Η στάση αυτή είναι μέρος του προγράμματος κινητοποιήσεων που εγκαίρως έχουν αποφασίσει και προγραμματίσει οι εργαζόμενοι με γενική συνέλευση.

Η επόμενη στάση εργασίας των εργαζομένων στα μπλε λεωφορεία είναι τη Δευτέρα 10 Γενάρη από τις 11 π.μ. έως 4 μ.μ., όταν και θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στις 10 Γενάρη είχε αποφασιστεί να κάνουν 24ωρη απεργία τα άλλα μέσα. Ομως συνδικαλιστές από αυτά τα μέσα δήλωναν ότι το τι θα γίνει τελικά θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες. Μόνο στα τρόλεϊ έχει ήδη αποφασιστεί η απεργία στις 10 Γενάρη να μετατραπεί σε στάση εργασίας (όπως στα μπλε λεωφορεία) και να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν και τις ευθύνες των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών που όσο εύκολα παίρνουν αποφάσεις χωρίς να απευθυνθούν στους εργαζόμενους, μακριά από μαζικές διαδικασίες, άλλο τόσο εύκολα υποχωρούν στην πρώτη δυσκολία. Η θέση των ταξικών δυνάμεων είναι ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την οργάνωση του αγώνα στα χέρια τους και στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να γίνουν παντού έκτακτες γενικές συνελεύσεις.

Περιοδείες από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ

Περιοδείες στις αστικές συγκοινωνίες και συζητήσεις με τους εργαζόμενους θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 7 Γενάρη «κλιμάκια αποτελούμενα από προέδρους Ομοσπονδιών που ανήκουν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, από στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ (...) εκφράζοντας ταυτόχρονα αλληλεγγύη στον αγώνα τους, που είναι και αγώνας της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων», όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ. Οι περιοδείες θα γίνουν στους εξής χώρους: ΜΕΤΡΟ - Σταθμός Σεπολίων, ΗΛΠΑΠ - Αμαξοστάσιο Αττικής - ΗΣΑΠ, ΕΘΕΛ - Αμαξοστάσιο Ελληνικού, ΤΡΑΜ - Αμαξοστάσιο Ελληνικού. Πρόκειται για δράση ενταγμένη στο στόχο των ταξικών δυνάμεων να αναδείξουν πόσο επιτακτική είναι σήμερα η συντονισμένη πάλη των εργαζομένων του κλάδου μαζί με όλους τους εργαζόμενους και συνολικά τους επιβάτες για δίκτυο συγκοινωνιών φτηνό, ευρύ και ασφαλές, όπως απαιτούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ