Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φαιδρή προπαγάνδα

Για την εκκλησία υποτίθεται ότι μιλάει, αλλά το ...στρίβει και καταλήγει να συκοφαντεί το ΚΚΕ! Ο λόγος για τον Τάκη Θεοδωρόπουλο, που αρθρογραφεί στα «ΝΕΑ» και κοτσάροντας στο πόνημά του τον τίτλο «Εκλεκτικές συγγένειες. Δογματικοί όλης της χώρας ενωθείτε...» επιδιώκει να δημιουργήσει άθλιους συνειρμούς σε βάρος του ΚΚΕ. Γράφει μεταξύ άλλων: «"Χώρα υπό κατοχή", έκκληση στον ρωσικό στόλο να αποκαταστήσει την ισορροπία στη Μεσόγειο, "για όλα φταίνε οι σιωνιστές". Δεν χρειαζόμαστε τον άγιο Πειραιώς να μας τα πει. Μας τα 'πε και μας τα λέει κάθε μέρα το ΚΚΕ, με τα δικά του ξύλινα ελληνικά, τη δική του πρώην φιλοσοβιετική και νυν φιλορωσική ευλάβεια. Μήπως είναι τυχαίο ότι η Εκκλησία, όπως και το ΚΚΕ, είναι οι δυο οργανισμοί του δημόσιου βίου μας που δεν έχουν αναγνωρίσει ούτε ένα, ούτε μισό, λάθος στην ιστορία τους; Μήπως είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία, όπως και το ΚΚΕ, θεωρούν δικαίωμά τους την επιλογή της φορολόγησής τους; 'Η μήπως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στη συμπεριφορά τους το βαλκανικό υπέδαφος της ελληνικής κοινωνίας το οποίο από συστάσεώς της, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να θεωρεί τον σύγχρονο κόσμο ως μια συνωμοσία; Σιωνιστών, καπιταλιστών ή όχι, δεν έχει σημασία - πάντως σατανάδων».

Πέρα από το γεγονός ότι αποδίδει στο ΚΚΕ θέσεις και προτάσεις που δεν έχει διατυπώσει το Κόμμα - από το «χώρα υπό κατοχή», μέχρι τη «φιλορωσική ευλάβεια» και το «για όλα φταίνε οι σιωνιστές» - εκείνο που επιδιώκει ο αρθρογράφος είναι να στρεβλώσει τις θέσεις του Κόμματος, ώστε να παρουσιάζονται - ούτε λίγο ούτε πολύ - ως δόγμα, μακριά από την πραγματικότητα και την επιστημονική της προσέγγιση και ανάλυση. Οι στρατευμένες πένες της πλουτοκρατίας, στην αδυναμία τους να αντιπαρατεθούν τεκμηριωμένα στη στρατηγική του ΚΚΕ, το ρίχνουν στο «καλαματιανό», μιλώντας για δόγματα. Γιατί το ΚΚΕ δεν βλέπει κάποια συνωμοσία καπιταλιστών, αλλά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, την εξουσία των μονοπωλίων, την οποία αντιπαλεύει, καλώντας τους εργατοϋπάλληλους και τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, όπου φαίνονται πιο καθαρά τα όρια του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και κερδίζει έδαφος η πολιτική σύγκρουσης και ρήξης με την πλουτοκρατία, οι αστοί επιστρατεύουν «θεούς και δαίμονες» για να σπρώξουν το λαό μακριά από τη διέξοδο που τον συμφέρει.

Γι' αυτό και δε διστάζουν να θέσουν ξανά και ξανά το θέμα των οικονομικών του ΚΚΕ, πότε ταυτίζοντας το Κόμμα με την εκκλησία, πότε εξισώνοντάς το με μια καπιταλιστική επιχείρηση που πρέπει να δεχθεί φορολόγηση και άλλα παρόμοια. Τελικός και μάταιος στόχος τους, είναι να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ, να παρέμβουν στις σχέσεις του με το λαό και να το ξεστρατίσουν από την επαναστατική στρατηγική του. Το ΚΚΕ δε δίνει διαπιστευτήρια στην άρχουσα τάξη. Και φυσικά δεν πρόκειται να αλλάξει τη στρατηγική του. Βρίσκεται εκεί που το τάσσει το πραγματικό συμφέρον του λαού, πιστό στην κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού, στον επιστημονικό σοσιαλισμό, στη γνώση ότι η πάλη των τάξεων είναι εκείνη που κινεί τον τροχό της Ιστορίας προς τα μπρος, στοιχειώνοντας τον ύπνο των αστών και των προπαγανδιστών τους.


Ε. Χ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
H ΚΕ πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες (2013-03-28 00:00:00.0)
Ορια στα δικαιώματα (2010-02-20 00:00:00.0)
Κατόπιν εορτής; (2007-03-03 00:00:00.0)
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ (2004-06-09 00:00:00.0)
Γιατί οι Αμερικανοί πεζοναύτες δολοφονούν παιδιά (2003-04-06 00:00:00.0)
ΝΑΤΟς ο "Αδέσμευτος"! (1999-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ