Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Θα κάνουμε ό,τι ζητάνε οι «αγορές»!

Την κλιμάκωση των βάρβαρων μέτρων αντιτείνει η κυβέρνηση στις εκτιμήσεις των ξένων οίκων για ελεγχόμενη χρεοκοπία

Η κυβέρνηση θα πάρει κάθε μέτρο που ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην ΕΕ και το ΔΝΤ, ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας. Τα παραπάνω, που ισοδυναμούν με τη συνεχή κλιμάκωση της λήψης αντιλαϊκών μέτρων και στήριξης των τραπεζικών ομίλων που δίνουν δάνεια στις κυβερνήσεις της χώρας και του μεγάλου κεφαλαίου συνολικά, επαναβεβαίωσε με συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερ» ο υπουργός Οικονομικών. Η συνέντευξη Παπακωνσταντίνου δόθηκε με αφορμή την πλειάδα των ξένων δημοσιευμάτων για την κατάσταση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, που συνοδεύονται από εκτιμήσεις οικονομικών χρηματοπιστωτικών οίκων και οικονομικών παραγόντων ότι θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, η ελεγχόμενη χρεοκοπία και η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

Θορυβημένη από τις αντιδράσεις των καπιταλιστικών «αγορών» και των κερδοσκόπων ιμπεριαλιστικών κέντρων, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - η οποία θυσιάζει το μέλλον του ελληνικού λαού στο όνομα... της αποκατάστασης της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας στη διεθνή αγορά - προσπαθεί να δώσει τη δική της εκδοχή.

Χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γ. Παπακωνσταντίνου με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, και κυβερνητικών ευρωβουλευτών, με θέμα την αντιμετώπιση των ξένων δημοσιευμάτων - αντιδράσεων. Το δεδομένο είναι ότι κυβέρνηση και τρόικα στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν την οξύτατη οικονομική κρίση υπέρ της ολιγαρχίας και να επιταχύνουν τις αναδιαρθρώσεις και τις πολιτικές στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, οδηγούνται στη λήψη όλο και πιο βάρβαρων μέτρων σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, μέτρα τα οποία αποδεικνύονται συνεχώς ανεπαρκή για τις ιμπεριαλιστικές «αγορές» και τους χρηματοοικονομικούς οίκους, τους οποίους η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει για την ορθότητα της πολιτικής της.

Η δυστοκία στην οποία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση στο μπαράζ των ξένων αρνητικών δημοσιευμάτων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας προκύπτει και από τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερ», ο οποίος επιχειρεί να ξορκίσει τα κακά μαντάτα...

Επανέλαβε για μια ακόμη φορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι σε ΕΕ και ΔΝΤ, αλλά και προς την ελληνική ολιγαρχία, για την εφαρμογή «σκληρών μεταρρυθμίσεων», όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η αυστηροποίηση των ποινών για μη καταβολή φόρων και η εφαρμογή ενός εκτεταμένου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ενώ διέψευσε δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη βδομάδα, τα οποία έφερναν την Ελλάδα να βρίσκεται σε σχετικές συζητήσεις με ιδιώτες δανειστές και με ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με θέμα την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας. Σε πείσμα των γεγονότων, υποστήριξε και πάλι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την έξοδο στις αγορές ομολόγων, κάποια στιγμή το 2011, καθώς και την έκδοση ομολόγων «διασποράς», ενώ αναφέρθηκε ακόμα και σε συζητήσεις με τις κινεζικές αρχές για την αγορά ελληνικών ομολόγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ