Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΡΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Μαζικά χαράτσια για τις ανάγκες της πλουτοκρατίας

Δυο φορές πάνω από το έλλειμμα οι φόροι κατανάλωσης για το 2011

Μαζικά χαράτσια 32 δισ. ευρώ και μόνο με τη μορφή έμμεσων φόρων πάνω στη λαϊκή κατανάλωση σκοπεύει να μαζέψει η κυβέρνηση για το 2011. Το δυνάμωμα της αφαίμαξης με τις απανωτές ανατιμήσεις στους συντελεστές του ΦΠΑ και στους άλλους ειδικούς φόρους, όπως στο πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών, η απόλυτη βαρβαρότητα που θα κλιμακώσουν στη συνέχεια, είναι φρέσκιας «κοπής» χρήμα που το προορίζουν για πεσκέσι στις μερίδες της πλουτοκρατίας, στα τρωκτικά του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου.

Ο λαός πληρώνει τα πάντα και από την άλλη πλευρά βλέπει την πολιτική που ξετυλίγουν απέναντί του, με την καρατόμηση των δαπανών ακόμη και για τις στοιχειώδεις ανάγκες της ανθρώπινης ζωής, για την Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλιση και την Πρόνοια. Μόνο η οργή, η λαϊκή αντίσταση και η σχεδιασμένη αντεπίθεση είναι αυτό που αρμόζει απέναντι στον εμπαιγμό κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, στους προκλητικούς ισχυρισμούς τους τάχα για τη μείωση των εμφανιζόμενων δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Μόνο τα ποσά από τους έμμεσους φόρους για το 2011 - 32 δισ. ευρώ - θα ήταν υπεραρκετά για την εξαφάνιση των ελλειμμάτων τους: Για την ακρίβεια θα τα εκμηδένιζαν μονομιάς και από πάνω, στο τέλος του 2011, θα περίσσευαν και 15 δισ. ευρώ.

Ο κυβερνητικός εμπαιγμός έχει και συνέχεια με τις εξαγγελίες τους για την «αυστηροποίηση» των προβλεπόμενων ποινών σε περιπτώσεις «μη απόδοσης» του ΦΠΑ και των άλλων έμμεσων φόρων. Και πάλι αλλού στοχεύουν. Στο ίδιο νομοσχέδιο με τις διατάξεις περί «αυστηροποίησης των ποινών», που πρόκειται να καταθέσουν στη Βουλή, υπάρχει και η προκλητική ρύθμιση για τη μείωση του συντελεστή φορολογίας στα επιχειρηματικά κέρδη κατά 4 ακόμη ποσοστιαίες μονάδες (από 24% στο 20%). Είναι η επίσημη και με βάση το τυπικό τους καθ' όλα «νόμιμη» απαλλαγή φόρου για τα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτή είναι και η λεγόμενη «φορολογική συνείδηση» για την οποία κόπτεται η πλουτοκρατία.

Τα ψεύτικα διλήμματα, οι εκβιασμοί και οι απειλές έχουν μοναδικό στόχο να γονατίσουν τα λαϊκά στρώματα, να διαμορφώσουν ψευδείς αντιλήψεις για την πραγματικότητα, να στηρίξουν την αναπαραγωγή του ίδιου του συστήματος της εκμετάλλευσης. Αντίθετα μέσα στους στόχους πάλης του ταξικού κινήματος είναι η κατάργηση του ΦΠΑ και των άλλων έμμεσων φόρων πάνω στα εμπορεύματα μαζικής λαϊκής κατανάλωσης (τρόφιμα, καύσιμα, λογαριασμοί ΔΕΚΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ