Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εγκαλεί την κυβέρνηση ότι την αντιγράφει!

Ενδεικτική η αντίδραση, με αφορμή τη διαρροή περί συμψηφισμού στην απόδοση του ΦΠΑ

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντιγράφουν ο ένας από το πρόγραμμα του άλλου και οι δυο από τα τεφτέρια της πλουτοκρατίας. Η ανατροπή της πολιτικής τους είναι η μόνη ωφέλιμη διέξοδος για το λαό

*

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντιγράφουν ο ένας από το πρόγραμμα του άλλου και οι δυο από τα τεφτέρια της πλουτοκρατίας. Η ανατροπή της πολιτικής τους είναι η μόνη ωφέλιμη διέξοδος για το λαό
Ρόλο θεματοφύλακα για την άμεση και αποτελεσματική υλοποίηση των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών αναλαμβάνει η ηγεσία της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος κυβέρνησης και τρόικας.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση υλοποιεί όλες (!) τις προτάσεις που η ηγεσία της ΝΔ παρουσίαζε τους προηγούμενους μήνες ως δήθεν «εναλλακτική λύση» στο μνημόνιο, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστιάζουν την όποια κριτική τους στην κυβέρνηση στην «καθυστέρηση» όσον αφορά την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των νόμων που έχουν ψηφιστεί, με πρώτους και καλύτερους τους νόμους που στηρίζουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στελέχη της ΝΔ ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα διατυπώνουν παράπονα ότι η κυβέρνηση αντιγράφει τις προτάσεις τους! Ενδεικτική είναι η δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Ν. Μηταράκη, που επέκρινε χτες την κυβέρνηση, γιατί ενώ «επί 6 μήνες, χτυπούσαν με κάθε τρόπο την οικονομική πρόταση Σαμαρά, αντιγράφουν σήμερα, με επώδυνη καθυστέρηση, το ένα μόνο μέρος της: εκείνο του συμψηφισμού ΦΠΑ».

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι η κυβέρνηση έχει «αντιγράψει» το σύνολο της πρότασης που είχε παρουσιάσει τον περασμένο Ιούλη ο Α. Σαμαράς στο Ζάππειο με σημεία αιχμής την παραπέρα μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη, την απαλλαγή τους από τις εργοδοτικές εισφορές καθώς και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

Στο συγκεκριμένο θέμα του συμψηφισμού οφειλών επιχειρήσεων από και προς το κράτος, η ηγεσία της ΝΔ προχωρά ένα ακόμα βήμα, προτείνοντας τη δημιουργία «ενός μηχανισμού αυτόματου συμψηφισμού όλων των οφειλών από και προς το Δημόσιο, ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά και να προλάβουμε τα καινούργια λουκέτα», αυξάνοντας την πίεση για να διοχετευτεί ζεστό κρατικό χρήμα προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η χτεσινή παρέμβαση της ηγεσίας της ΝΔ με την οποία ζητά από την κυβέρνηση να παρέμβει, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ροή του δανεισμού των κατασκευαστικών κολοσσών που έχουν αναλάβει την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων με τη μέθοδο της παραχώρησης.

«Η υλοποίηση των έργων με συμβάσεις παραχώρησης, κινδυνεύει σήμερα να ακυρωθεί, εξαιτίας αδικαιολόγητων κυβερνητικών παραλείψεων και καθυστερήσεων», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ με την οποία αφενός προσφέρει συναίνεση και πολιτική κάλυψη στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα χρηματοδότηση των μεγαλοκατασκευαστικών εταιρειών, ενώ δεν αναφέρει λέξη για τις αυξήσεις στα διόδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ