Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

«ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ»: «Οι ευθύνες των κομμάτων είναι μεγάλες. Ευθύνες όμως έχουν κι άλλοι. Οι εργαζόμενοι, π.χ., οι οποίοι διεκδικούν χωρίς να υπολογίζουν το οικονομικό αποτέλεσμα των οργανισμών που τους μισθοδοτούν, συνέβαλαν στο πρόβλημα. Πριν ακριβύνουν, οι συγκοινωνίες είχαν ήδη χειροτερέψει (...) Είναι αδιανόητο οι αμοιβές των εργαζομένων να μην υπακούουν στη θεμελιώδη σχέση κόστους - απόδοσης. Οι αστικές συγκοινωνίες (...) ήταν και παραμένουν απόδειξη (...) μιας επιδεικτικής αδιαφορίας για την πρόοδο οργανισμών οι οποίοι λειτουργούν υπό την αιγίδα του Δημοσίου. Την αδιαφορία αυτή αναδεικνύουν τόσο το «κίνημα» όσων διεκδικούν να μην πληρώνουν εισιτήριο όσο και οι διοικήσεις των οργανισμών και οι οργανώσεις του προσωπικού που δεν σκέφτηκαν αποτελεσματικές λύσεις για να αποθαρρύνονται όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: «Η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στην Ελλάδα υπογράφτηκε ανάμεσα στη "Βιομηχανία Γάλακτος Δράμας Α.Ε." και τους 120 εργαζομένους της και προβλέπει μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων κατά 9% από την 1η Ιανουαρίου (...) Η επιχειρησιακή σύμβαση υπεγράφη στις 29 Δεκεμβρίου και ήδη βρίσκεται στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για γνωμοδότηση. Θα έχει ισχύ για δύο χρόνια. Στη συνοδευτική αιτιολογική έκθεση υποστηρίζεται ότι "η μείωση των αποδοχών κατά 9% κρίθηκε ότι είναι εύλογη για να αποφευχθεί η αύξηση τιμής των προϊόντων της εταιρείας και η περαιτέρω μείωση της ανταγωνιστικότητάς της και προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας στις νέες συνθήκες της αγοράς" (αύξηση ΦΠΑ, σκληρός ανταγωνισμός, μείωση τζίρου)» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ / ηλεκτρονική έκδοση).

ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ: «Η αριστερά του σήμερα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις υπέρβασης της κρίσης, δεν αρκεί η διάγνωση της παθογένειας του καπιταλιστικού συστήματος, χρειάζονται προτάσεις για το οικονομικό και πολιτικό μέλλον της χώρας και μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, αλλά και έξω από τις ρυθμίσεις της τρόικας» (από άρθρο στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ