Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προσφέρει υπηρεσίες...

Γρηγοριάδης Κώστας

Στην ίδια μασχάλη δε χωράνε πολλά καρπούζια. Το γνωρίζει και η «Δημοκρατική Αριστερά», αλλά ο ρόλος της τής υπαγορεύει να ισχυρίζεται το αντίθετο. Χτες, σε ανακοίνωσή της για την επίσκεψη του ΥΠΕΞ του Ισραήλ στην Ελλάδα, προτρέπει την κυβέρνηση να μην περιοριστεί στη συζήτηση μαζί του θεμάτων που αφορούν «στην ενεργειακή, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία», αλλά «μαζί με την επιζητούμενη γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας» να θέσει «και το ζήτημα της δίκαιης επίλυσης του Παλαιστινιακού, το άμεσο πάγωμα των ισραηλινών εποικισμών και την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών», αφού «χωρίς την επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα και βιώσιμη συνεργασία και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Συστήνει, δηλαδή, στην κυβέρνηση να συνεχίσει τις κολεγιές, ακόμα και στρατιωτικές, με το Ισραήλ, δηλαδή με το θύτη, υποδεικνύοντάς του να σταματήσει να είναι θύτης (συνειδητές αυταπάτες σπέρνει και για την ελληνική κυβέρνηση, και για το Ισραήλ), για να πάει καλύτερα η καπιταλιστική συνεργασία και ανάπτυξη στην περιοχή, στο όνομα της «γεωπολιτικής αναβάθμισης» της χώρας. Και να το κάνει προσεκτικά, ώστε να μην κόψει τις γέφυρες με τον αραβικό κόσμο. Μάλιστα, το παλαιστινιακό ζήτημα που σε αδρές γραμμές συνίσταται στην άρνηση του Ισραήλ να αποκτήσει ο παλαιστινιακός λαός δική του πατρίδα, άρνηση που εκφράζεται με εγκληματικό αποκλεισμό, δολοφονικές επιδρομές, καταδίκη των Παλαιστινίων στην εξαθλίωση, υποβιβάζεται από τη «Δημοκρατική Αριστερά» σε ισραηλινοπαλαιστινιακή ...διένεξη!

Λεπτομέρειες, προφανώς, μπροστά στη λιγούρα ορισμένων να πάρει η καπιταλιστική Ελλάδα ...προαγωγή και να αναβαθμιστεί στο πλαίσιο του διεθνούς ιμπεριαλισμού, που ορέγεται την ευρύτερη περιοχή. Οι κολεγιές με τους ιμπεριαλιστές και κράτη - τρομοκράτες λαών, στο πλαίσιο των γενικότερων πυκνών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή που αφορούν και στην εκμετάλλευση ενεργειακών πηγών, κάθε άλλο παρά θετικές εξελίξεις επιφυλάσσουν για τους λαούς και το λαό της Ελλάδας. Κι όσοι σπεύδουν να βάλουν πλάτες, προσφέρουν στο λαό χείριστες υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ