Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
Αθώοι κρίθηκαν οι απεργοί

Αθώους έκρινε χτες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά τον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Σάββα Τσιμπόγλου, τον πρόεδρο του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» Γιάννη Μανουσογιαννάκη, καθώς και τον γραμματέα της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά, οι οποίοι είχαν συρθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις ναυτεργατικές απεργίες που έγιναν στις 26 Απρίλη 2010 και 1η Ιούνη 2010, ενάντια στην άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, δηλαδή ενάντια στην πλήρη εφαρμογή του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για να μη μετατραπούν τα κρουαζιερόπλοια σε πλωτά δουλεμπορικά γκέτο όπως το κρουαζιερόπλοιο «ZENITH».

Οι χαλκευμένες κατηγορίες που είχαν φορτώσει στους τρεις συνδικαλιστές, μετά από προανάκριση που διενήργησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά - οπότε και ασκήθηκε στη συνέχεια ποινική δίωξη - ήταν η απειλή σωματικής βίας και εξαναγκασμού. Συγκεκριμένα ότι: «Στον Πειραιά στις 26-4-2010 και 1-6-2010, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, με την απειλή σωματικής βίας, εξανάγκασαν άλλους σε πράξη για την οποία δεν είχαν υποχρέωση και συγκεκριμένα στα πλαίσια των προγραμματισμένων απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ σε συνεργασία με ΠΑΜΕ»! Παρά το γεγονός ότι ως μάρτυρες κατηγορίας είχαν «επιστρατευτεί» μία αστυφύλακας, ένας ειδικός φρουρός, δύο εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας «ΛΟΥΗΣ» και ο ναυτιλιακός πράκτορας του «ΖΕΝΙΤΗ», το κατηγορητήριο εντέλει κατέρρευσε πλήρως.

Επιπλέον, από τις απολογίες των προέδρων της ΠΕΜΕΝ και του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» αποδείχθηκε περίτρανα ότι η δίκη αυτή ήταν ενταγμένη στην επιχείρηση που έχουν στήσει κυβέρνηση - εφοπλιστές για να ανακόψουν τους ναυτεργατικούς αγώνες, επιχείρηση που, πέρα από την ποινικοποίηση, έφτασε μέχρι στην επιβολή του έσχατου μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης. Ενώ ξεκαθάρισαν ότι οι αγώνες των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ