Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ
Ελιγμοί για να κρυφτεί το στρατηγικό αδιέξοδο

«Επανεκκίνηση» και διεύρυνση ζητάει με απόφασή της η Πολιτική Γραμματεία

Σε νέο ελιγμό για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αποτυχία και το αδιέξοδο της στρατηγικής του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ο ΣΥΝ, με την προχτεσινή απόφαση της ΠΓ του κόμματος, η οποία αναιρεί την προηγούμενη που έλαβε στα τέλη Νοέμβρη η ΚΠΕ για εγκατάλειψη του ΣΥΡΙΖΑ από τον ΣΥΝ.

Για να διατηρηθεί το εγχείρημα, ο ΣΥΝ θέτει όρους που δύσκολα θα γίνουν δεκτοί από τις άλλες συνιστώσες, όπως η εξάμηνη «ανακωχή», κατά την οποία η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα υποκαθιστά τη Γραμματεία και θα παίζει ρόλο συντονισμού. Ο Αλ. Τσίπρας έκρινε το διάστημα αυτό «απαραίτητο χρόνο επώασης του νέου ξεκινήματος» και εκτόνωσης της έντασης που υπάρχει. Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, τότε δεν αποκλείεται στο τέλος του εξαμήνου να εξεταστεί το ενδεχόμενο διοργάνωσης Πανελλαδικής Σύσκεψης.

Στο διάστημα αυτό, όπως ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, ο ΣΥΝ θα επιδιώξει τη δημιουργία ενός φόρουμ διαλόγου στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις. Αναφερόμενος στην αναζωογόνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για ένα «ευρύτερο πλαίσιο που να χωράει όλους κι ακόμα περισσότερους απ' όσους μετείχαν ως σήμερα», αφήνοντας έτσι ανοιχτή την πόρτα σε ΠΑΣΟΚογενείς δυνάμεις και για κοινή πορεία «σε όσα συμφωνούμε και παράλληλη σε όσα δεν κατορθώνουμε να συμφωνήσουμε».

Αδιαπραγμάτευτο παραμένει για τον ΣΥΝ το ζήτημα του επικεφαλής, που επιμένει να είναι ο πρόεδρός του. Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε απ' την Κοινοβουλευτική Ομάδα να αναλάβει πρωτοβουλία διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να συντονίζει τις όποιες δράσεις μαζί με αυτούς και μετά το πέρας του εξαμήνου να εξεταστεί το ενδεχόμενο Πανελλαδικής Σύσκεψης.

Οι περισσότερες από τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ πιέζουν για συνεδρίαση της Γραμματείας του σχήματος, ώστε να οριστεί άμεσα η σύγκληση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, κάτι που ο ΣΥΝ απορρίπτει. Τρία μέλη της «Πλατφόρμας 2010» του ΣΥΝ και μέλη της ΠΓ (Πουλάκης, Μπαλάφας, Δούρου) με κοινή τους δήλωση εκφράζουν τη διαφωνία τους με το «νέο ξεκίνημα του ΣΥΡΙΖΑ» και δηλώνουν ότι καταψήφισαν την απόφαση της ΠΓ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ