Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Γενεύης

ΓΕΝΕΥΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ._

«Πρόοδο» στη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων, από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα, βλέπει ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν κι Μουν, μετά και τη συνάντηση που είχε χθες στη Γενεύη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, υποστήριξε ότι οι δύο πλευρές εργάστηκαν με ενεργητικότητα, προκειμένου οι διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της γεφύρωσης των διαφορών.

Σημείωσε ωστόσο ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για να επιτευχθούν περισσότερες συγκλίσεις σε θεμελιώδη θέματα που απομένουν, ενώ πρόσθεσε ότι «ενθάρρυνε» τις δύο πλευρές να «συνομιλήσουν με εμπειρογνώμονες» τους οποίους θα θέσει στη διάθεσή τους ο επικεφαλής του ΟΗΕ, «όσον αφορά τις τεχνικές πτυχές του περιουσιακού». Ο Μπ. Μουν προανήγγειλε ότι οι συνομιλίες θα εντατικοποιηθούν και προέβλεψε ότι η έκθεσή του το Φλεβάρη στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα είναι θετική.

Οι δύο ηγέτες μετά την συνάντησή τους με τον επικεφαλής του ΟΗΕ αποφάσισαν από κοινού να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες συνεντεύξεις Τύπου, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες.

Το ΑΚΕΛ από την πλευρά του, σε ανακοίνωση, σημειώνει ότι η διαδικασία συνεχίζεται, όπως είχε καθοριστεί εξ αρχής, με εντατικοποίηση των συνομιλιών, συζήτηση όλων των κεφαλαίων και διασύνδεση των θεμάτων, σύμφωνα με την απαίτηση της ελληνοκυπριακής πλευράς. Προσθέτει ακόμα ότι ο Δ. Χριστόφιας «πήγε στη Γενεύη καλά προετοιμασμένος και υπερασπίστηκε αρχές διαψεύδοντας την κινδυνολογία που είχε αναπτυχθεί στο εσωτερικό μέτωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ