Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προσπαθεί μάταια να παρουσιάσει το παλιό σαν νέο

Βαφτίζει «πρόοδο» τα μέτρα που ξετινάζουν τους εργαζόμενους και «συντήρηση» τους αγώνες για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

Η εξουσία του κεφαλαίου είναι αντιδραστική. Το καινούριο θα το γεννήσει η πάλη του λαού για τις σύγχρονες ανάγκες του
Η εξουσία του κεφαλαίου είναι αντιδραστική. Το καινούριο θα το γεννήσει η πάλη του λαού για τις σύγχρονες ανάγκες του
Σ' ένα ακόμα κήρυγμα υποταγής του λαού, με στόχο να νομιμοποιήσει την εφαρμοζόμενη ταξική πολιτική και να προετοιμάσει το έδαφος για το νέο κύμα των σκληρών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων, επιδόθηκε χτες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Αντιστρέφοντας με φαιδρότητες την πραγματικότητα, ο Γ. Παπανδρέου προχώρησε σε μια προκλητική επίθεση στις λαϊκές συνειδήσεις, για να συκοφαντήσει όποιον αντιπαλεύει τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της και να κατοχυρώσει σαν «μονόδρομο» την εφαρμογή των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, ισχυριζόμενος ότι αυτές ήταν «αναγκαίες για να σωθεί η πατρίδα». Τοποθέτησε στα μέτρα του σάπιου συστήματος που υπηρετεί τις έννοιες «πρόοδος» και «συντήρηση» και χαρακτήρισε «αντίδραση» την πάλη του λαού για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής.

Ερμηνεύοντας όπως βολεύει την κυβέρνηση τα γεγονότα της Νομικής, ο πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί συνολικά στο λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει την πολιτική της κυβέρνησης και να απαιτήσει υποταγή στους κανόνες της αστικής νομιμότητας. «Αριστερά και πρόοδος δεν είναι η ανομία, είναι η ευνομία. Αριστερά και πρόοδος δεν είναι να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Είναι η εφαρμογή των κανόνων», υποστήριξε ο πρωθυπουργός φανερώνοντας ότι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει στο «γύψο» κάθε εργατική και λαϊκή διεκδίκηση.

Επί της ουσίας, προχώρησε σε μια βαθιά ιδεολογική επίθεση στις λαϊκές συνειδήσεις και επιστράτευσε την κυβερνητική προπαγάνδα περί «προοδευτικών αλλαγών» που εξασφαλίζουν την «ευνομία», για να εμφανίσει τους βάρβαρους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση σαν πολιτική που «προστατεύει τον αδύναμο»!

Συκοφαντία και απειλές

Για τον πρωθυπουργό:

-- Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης και μείωσε παραπέρα τις συντάξεις, είναι δείγμα «προόδου» και διασφάλισης της «βιωσιμότητας του συστήματος», το οποίο οι πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου έχουν οδηγήσει και το συντηρούν στη σημερινή κατάσταση.

-- Οι μειώσεις των μισθών σε επίπεδα πείνας και οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις είναι για τον Γ. Παπανδρέου «προοδευτική» πολιτική που «δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για όλους τους Ελληνες».

-- Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που μειώνει ακόμα περισσότερο τη φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων και στοχοποιεί τους μικρούς και μεσαίους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, αποτελεί για την «προοδευτική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μια «νέα πηγή παραγωγικής δραστηριότητας»!

«Πολλοί μας κατηγόρησαν ότι πολλά από αυτά που κάναμε δεν ήταν σοσιαλιστικά. Ομως, η συντριπτική πλειοψηφία όσων κάναμε ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμά μας. Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε στους πολίτες ότι θα μείνουν όλα ίδια, είπαμε ότι θα τα αλλάξουμε όλα, με στόχο μια κοινωνία δίκαιη», τόνισε ο πρωθυπουργός, αποδεικνύοντας ότι το χτύπημα των δικαιωμάτων του λαού προς όφελος των μονοπωλίων αποτελεί στρατηγικό και προγραμματικό στόχο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο πνεύμα, ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του τόνισε ότι οι ελεγκτές της τρόικας «δεν έρχονται για το κακό της χώρας, ούτε για να μας τιμωρήσουν, αλλά για να δρομολογηθούν οι πολιτικές που έχουν αποφασιστεί και καθοριστεί». Στοχοποιώντας το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η «παραδοσιακή αριστερά γίνεται θιασώτης των πιο αναχρονιστικών και γραφειοκρατικών αντιλήψεων». Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στους εργατικούς αγώνες, κάνοντας λόγο για «μειοψηφίες» και «βολεμένες συντεχνίες».

Με ψέματα και προκλητικά επιχειρήματα, επιχείρησε να εμφανίσει τους αγρότες σαν «ομάδες που μοιράζονται επιδοτήσεις» και τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες σαν «ρετιρέ» που «απολαμβάνουν αμοιβές από τους φόρους που πληρώνουν από το υστέρημά τους οι κάτοικοι της επαρχίας», καλώντας τον κυβερνητικό και κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ σε «μάχη» απέναντι σε όσους αντισταθούν στους προωθούμενους νόμους.

Την ταξική πολιτική στήριξης και ενίσχυσης του κεφαλαίου ο πρωθυπουργός επιδίωξε να την ντύσει με πατριδοκάπηλες κορόνες ισχυριζόμενος: «Οταν πρόκειται για την πατρίδα μας είμαστε έτοιμοι για όλα (...) Η μόνη κόκκινη γραμμή ήταν να σώσουμε την πατρίδα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ