Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Αντιδραστικές ιαχές με συγκεκριμένο στόχο

Απάντηση στο παραλήρημα της κυβέρνησης και των συμμάχων της, κύρια του ΛΑ.Ο.Σ., έδωσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ

Τα πιο ακραία και αντιδραστικά αντανακλαστικά σε βάρος των μεταναστών, αλλά και του ασύλου, επιχειρεί να ενεργοποιήσει ο ΛΑ.Ο.Σ., παίζοντας το ρόλο του λαγού στα κατασταλτικά σχέδια της κυβέρνησης και των συμμάχων της.

Παραληρώντας χτες στη Βουλή, ο Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε επιχείρηση «σκούπα» και μάλιστα «ηλεκτρική πολλών βατ» εναντίον όλων των μεταναστών, αλλά και κατάργηση του ασύλου το οποίο χαρακτήρισε «εκκολαπτήριο» τρομοκρατών και καταφύγιο εγκληματιών! Μάλιστα, απείλησε την κυβέρνηση ότι αν δεν αναλάβει πρωτοβουλία κατάργησής του θα φέρει ο ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή σχετική πρόταση νόμου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εδώ, κ. υπουργέ, διενεργείται στη Νομική ένα έγκλημα. Να λάβετε μέτρα. Πρόσφατα σε νόμο που ψηφίσατε, καταφέραμε η διακίνηση λαθρομεταναστών να παραμείνει κακούργημα. Γιατί δεν εφαρμόζεται; (...) Μόνο η Ελλάδα έχει το θλιβερό αυτό προνόμιο, για να δίνεται ο ρυθμός και η εκπαίδευση των τρομοκρατών μέσα στα πανεπιστήμια (...) Δε μπορεί να πατήσει μέσα στο Πανεπιστήμιο ο αστυνομικός, το έννομο όργανο της τάξης και μπορεί ο λαθρομετανάστης να κάνει κατάληψη! Συγχαρητήρια!!».

Σιγοντάροντας την κυρίαρχη αντιμεταναστευτική προπαγάνδα, ο παριστάμενος υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, είπε ότι το πανεπιστημιακό άσυλο πρέπει να υπάρχει «για να προστατεύει την ακαδημαϊκή κοινότητα και την ελεύθερη διακίνηση και όχι για να λύνει τις στεγαστικές ανάγκες των μεταναστών», ενώ δήλωσε ότι δεν είναι ενημερωμένος για το εάν ο πρόεδρος της Νομικής είχε ειδοποιήσει την αστυνομία για την είσοδο των μεταναστών στη σχολή.

Παρεμβάσεις από το ΚΚΕ

Απάντηση στον παροξυσμό του ΛΑ.Ο.Σ. έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής. Ανέδειξε σαν βασική αιτία της μετανάστευσης τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τις παρεμβάσεις των πολυεθνικών για την καταλήστευση αυτών των λαών, όπως στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία και σε άλλες περιοχές. Ως ΚΚΕ, υπογράμμισε, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων Ελλήνων και μεταναστών και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

Για το άσυλο, τόνισε ότι αποτελεί κατάκτηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και απευθυνόμενος σε ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., που πρωτοστατούν για την κατάργησή του, πρόσθεσε: «Εσείς δεν το χρειαστήκατε ποτέ το άσυλο γιατί είχατε πάντα το πάνω χέρι και πάντα προσπαθούσατε στο παρελθόν, στο απώτερο παρελθόν, να τρομοκρατήσετε το λαό, τις εργατικές και λαϊκές δυνάμεις».

Παρεμβαίνοντας σε ανάλογη συζήτηση το απόγευμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, ζήτησε να μεταφερθούν οι μετανάστες από τη Νομική «σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες», ώστε στην συνέχεια «να δοθεί άσυλο σε όσους δικαιούνται και να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να φύγουν». Σχολίασε παράλληλα ότι «αυτοί που οδήγησαν τους μετανάστες στη Νομική δεν υπηρετούν τα αιτήματά τους και τους εκθέτουν σε περαιτέρω εκβιασμούς» προσθέτοντας πως «δίνουν προσχήματα για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Καταληκτικά επισήμανε πως «η ίδια πολιτική που εκμεταλλεύεται ληστρικά την εργατική δύναμη είναι αυτή που προκαλεί πολέμους και επεμβάσεις, είναι αυτή που δημιουργεί και τη λαθρομετανάστευση».

Τα άλλα κόμματα

Για «ακραία επίθεση συκοφαντίας» εναντίον των μεταναστών αλλά και του ΣΥΝ από «ακραίους κύκλους», έκανε λόγο ο πρόεδρός του Αλ. Τσίπρας, που χτες τάχτηκε υπέρ της μεταφοράς των μεταναστών σε κάποιο δημοτικό γυμναστήριο. Ο Αλ. Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα που του τέθηκε, αν το κόμμα του συμφωνεί με αυτό που έγινε στη Νομική και αρκέστηκε να δηλώσει «εμείς υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών».

Θέλοντας να αποποιηθεί τις ευθύνες που έχει το κόμμα του στην καλλιέργεια ενός κλίματος εχθρικού για τους μετανάστες και το άσυλο, μέσα και από το συγκεκριμένο γεγονός της Νομικής, είπε ότι οι «κύκλοι» αυτοί έδωσαν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και σε ορισμένους να θέσουν ξανά στο στόχαστρο το ακαδημαϊκό άσυλο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης κατήγγειλε τη μεταφορά των μεταναστών λέγοντας ότι «η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποκαθίσταται ή και να αντικαθίσταται από ενέργειες σαν αυτές», ενώ ο Μ. Γλέζος με δήλωσή του εκφράζει «σκεπτικισμό» για την «προσφυγή των μεταναστών, να αναζητήσουν άσυλο στη Νομική Σχολή» και ζητάει «το μεταναστευτικό πρόβλημα, από ελληνικό να γίνει ευρωπαϊκό», σαν να μην είναι και η ΕΕ υπαίτια και για τον ξεριζωμό των μεταναστών από τους τόπους τους και για τον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα, παρά τη θέλησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ