Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί κλειστών επαγγελμάτων

Γρηγοριάδης Κώστας

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων «θα διαμορφώσει πεδία νέων ευκαιριών και δυνατοτήτων, ιδιαίτερα στους νέους που διψούν για δημιουργική δράση».

Αυτό ισχυρίζεται ο ΣΕΒ στην παρέμβασή του υπέρ του ανοίγματος των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, φροντίζοντας και αυτή τη φορά να διανθίσει την τοποθέτησή του με σκληρές κουβέντες περί «ιδιότυπου επαγγελματικο-εργασιακού μεσαίωνα», «συντεχνιακές ηγεσίες», «πελατειακό κρατικό προστατευτισμό», για να χαρακτηρίσει το μέχρι σήμερα καθεστώς δραστηριότητας των επαγγελματιών.

Οι μεγαλοβιομήχανοι επιχειρούν και πάλι να εμφανιστούν ως «οσίες Μαρίες», που βγάζουν δισεκατομμύρια ευρώ, βρέξει - χιονίσει, μόνο και μόνο χάρη στην... αξιοσύνη τους, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που όλο και κάποια «απατεωνιά» κάνουν, όλο και κάποια κατάσταση αξιοποιούν και εν τέλει εκμεταλλεύονται ακόμα τους ίδιους, τους «κακόμοιρους» μεγαλοβιομήχανους...

Για το ΣΕΒ, όλοι οι άλλοι φταίνε για την κρίση, αλλά όχι το μεγάλο κεφάλαιο, στη δράση του οποίου βρίσκονται οι ευθύνες αλλά τις μετακυλίουν στους εργαζόμενους μέσω της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ, της τρόικας, συνεπικουρούμενων και των ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.

Το γεγονός ότι την περίοδο της κρίσης αυτοί εξακολουθούν να καλοτρώνε και να καλοπίνουν τσεπώνοντας νέα κέρδη σε βάρος του λαού, και όλοι οι άλλοι, οι «κακοί» ψάχνουμε να πληρώσουμε το ψωμί και το ρεύμα, δεν τους κάνει καμία εντύπωση.

Αλλά αυτοί τη «δουλειά» τους κάνουν. Καιρός είναι να κάνει το ίδιο και η εργατική τάξη με τους συμμάχους της, με ενιαίο ταξικό αγώνα, επιμονή και τόλμη ενάντια στο κεφάλαιο και την πολιτική που το ενισχύει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ