Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ετοιμάζει πρόταση νόμου για κατάργηση του ασύλου

Πρόταση νόμου για την οριστική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα καταθέσει τις επόμενες μέρες η ΝΔ, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει ενεργά στην υποδαύλιση του κλίματος κατά των μεταναστών, πλειοδοτώντας σε μέτρα δίωξης και καταστολής.

Μετά τη δήλωση του Αντ. Σαμαρά, προχτές το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο, ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο είναι ένας ξεπερασμένος θεσμός και πρέπει να καταργηθεί», η ηγεσία της ΝΔ έκανε ένα ακόμα βήμα, προαναγγέλλοντας την κατάθεση πρότασης νόμου για την οριστική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Σε σχετική δήλωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, αφού επαναλαμβάνονται οι γνωστοί συκοφαντικοί ισχυρισμοί για το άσυλο, όπως ότι «γίνεται μοχλός εκβιασμού σε βάρος του ίδιου του πανεπιστημίου και ολόκληρης της κοινωνίας», καταλήγει ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο όπως ισχύει σήμερα πρέπει να καταργηθεί».

Προβάλλει, μάλιστα, αυτή τη βαθιά αντιδραστική πρότασή της ως «αξίωση της κοινωνίας και προϋπόθεση ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων μας», εννοώντας προφανώς τα πανεπιστήμια - ΑΕ. Την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου γιατί «σήμερα υποθάλπει εγκληματικές πράξεις» ζήτησε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Α. Παπαμιμίκος, μετά από συνάντηση που είχε χτες με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, αξιοποιεί την κατάληψη της Νομικής για να υποδαυλίσει το κλίμα κατά των μεταναστών, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την κλιμάκωση κατασταλτικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό η γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Φ. Πιπιλή, επέκρινε την κυβέρνηση για «παραλυσία, απαράδεκτη ολιγωρία και αδιαφορία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ