Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να μη σκύψουμε το κεφάλι

Κάλεσμα σε όλους τους εμποροϋπαλλήλους να γραφτούν στο σωματείο τους και να οργανώσουν την αντίστασή τους ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και την εργασιακή ανασφάλεια, απευθύνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά.

Η εργοδοσία, με πρόσχημα την κρίση, προχωράει αμείλικτα σε νέες επιθέσεις κατά των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το σωματείο, το προηγούμενο διάστημα η επιχείρηση «ΤΣΑΜΑΝΤΑΚΗΣ» έθεσε το εκβιαστικό δίλημμα απολύσεις ή περικοπές. «Είχαμε το "δικαίωμα" να επιλέξουμε μεταξύ: μείωση του μισθού μας κατά 12%, ελαστική εργασία δηλαδή 4ωρη εργασία και εκ περιτροπής απασχόληση, δηλαδή 4ήμερη εργασία. Μπροστά στην άρνησή μας να υπογράψουμε την καταδίκη μας, επανέρχεται και επιχειρεί να επιβάλλει την εκ περιτροπής απασχόληση. Μειώνεται δραστικά ο μισθός μας, καταπατούνται βασικά μας δικαιώματα».

Την ίδια στιγμή, η εργοδοσία των Multirama προχώρησε στην εκ νέου απόλυση δύο εργαζομένων στο κατάστημα της Εθνικής Αντιστάσεως στον Πειραιά, παρά τις διαβεβαιώσεις της διεύθυνσης στο προσωπικό για το αντίθετο, με πρόφαση τα μειωμένα επίπεδα κερδών που έφερναν στην εταιρεία.

«Μόνο μέσα από τη συλλογική πάλη, τονίζει το σωματείο, μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση προς το συμφέρον μας», και καλεί τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι αλλά να πάρουν μέρος σε κοινό αγώνα μαζί με το σωματείο τους και το ΠΑΜΕ για να επιβάλλουν το δίκιο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ