Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
Ατζέντα όλων των ανατροπών

Η πρώτη συνάντηση της διαβόητης τρόικας και αντιπροσωπείας της 11μελούς Επιτροπής Ειδικών της Υγείας, του υπουργείου Υγείας, έγινε χτες στο υπουργείο Οικονομικών.

Την Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μόσιαλος, προβλέπει το αναθεωρημένο σχέδιο του μνημονίου και θα συντάξει μέχρι το Μάρτη του 2011 ένα πόρισμα με την αρχική αξιολόγηση των δράσεων σε πολιτικές που θα έχουν μέχρι τότε εφαρμοστεί και θα «προτείνει βελτιωτικές κινήσεις εφόσον κριθεί απαραίτητο στο τέλος του Μαΐου του 2011».

Στη χτεσινή συνάντηση τέθηκε μια ατζέντα με 7 σημεία για «τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων στην Υγεία», μέρος των οποίων αποτελούν και οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που προωθείται στη Βουλή. Η ατζέντα μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει τη «συγκέντρωση και διανομή χρηματοδοτικών πόρων ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης και κράτους». Δηλαδή, θα εξεταστεί ο συνδυασμός της «καλλικρατικής» δομής της χώρας με το Ασφαλιστικό. Επίσης, περιλαμβάνονται θέματα διοίκησης και ποιότητας του ΕΣΥ, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διοίκησης των νοσοκομείων, του φαρμάκου και της Δημόσιας Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ