Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΙΑ «ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ»
Παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων

Σε δυναμική παρέμβαση και εξόρμηση στην υποδηματοποιία «ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ», προχώρησαν χτες οι ταξικές δυνάμεις της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και του Συνδικάτου της Αττικής, καλώντας τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην εργοδοτική τρομοκρατία και να βγουν μπροστά, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Μαζί με τα ταξικά συνδικάτα ήταν και αντιπροσωπείες των φορέων της περιοχής, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών της πόλης και εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου.

Η εργοδοσία στο εργοστάσιο έχει προχωρήσει όχι μόνο στην πλήρη εφαρμογή της αντεργατικής νομοθεσίας, αλλά ταυτόχρονα τρομοκρατεί και απολύει τους εργαζόμενους. Μέσα σε τέσσερις μήνες, αφού επέβαλε την τετραήμερη εργασία με μείωση αποδοχών και μεροκάματου, προχώρησε και σε συνολικά εννιά απολύσεις, με τις τελευταίες τέσσερις να γίνονται στις 31 Γενάρη. Μπροστά στην πύλη, και μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, η Μαρία, που μόλις είχε απολυθεί. «Από τις 25 Οκτώβρη μας επέβαλε την εκ περιτροπής εργασία», δηλώνει στον «Ρ» και συνεχίζει: «Μας είπε ότι η επιχείρηση δε θα κάνει απολύσεις αλλά πρέπει και εμείς να τη βοηθήσουμε στον ανταγωνισμό και να υπογράψουμε εκ περιτροπής. Ολοι υπογράψαμε, εκτός από δύο, τους οποίους και λίγο αργότερα απέλυσε. Πριν από λίγες μέρες απέλυσε και μένα και το γιο μου, που επίσης δούλευε εδώ. Δουλεύαμε εδώ, δέκα και δώδεκα χρόνια. Μας είπε ότι δεν είναι βιώσιμη η εταιρεία».

Ενδεικτικό της τρομοκρατίας που επικρατεί στο εργοστάσιο, είναι πως η εργοδοσία προχώρησε στις απολύσεις μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων στο χώρο. Και, σα να μην έφτανε αυτό, στη διάρκεια των διαλειμμάτων, η εργοδοσία κλείδωνε τις εσωτερικές πόρτες για να μην έρθουν σε επαφή οι εργάτες με το συνδικάτο τους!

Ο Δήμος Θεοδώρου, αντιπρόεδρος της ΟΕΚΙΔΕ, μιλώντας στον «Ρ», σημείωσε: «Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο συνδικάτο τους, στο ταξικό κίνημα». Από την πλευρά της η Σοφία Καστριτσέα, από τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου, ξεκαθάρισε πως «είμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ