Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Κλιμακώνεται η δραστηριότητα για την επιτυχία της απεργίας

Κοινή σύσκεψη πραγματοποίησαν οι Γραμματείες Πάτρας και Αιγίου του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας

Ολοι να μπουν στη μάχη για την προετοιμασία της απεργίας!
Ολοι να μπουν στη μάχη για την προετοιμασία της απεργίας!
Την ώρα που η κυβέρνηση, η εργοδοσία μαζί με την τρόικα και τους συμμάχους τους δείχνουν το πιο σκληρό και αντιλαϊκό τους πρόσωπο, την ώρα που δεν έχει μείνει ούτε μια πλευρά της ζωής των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που να μην έχει χτυπηθεί, την ώρα που η ακρίβεια, η ανεργία, οι απολύσεις «σαρώνουν», οι ταξικές δυνάμεις συντονίζουν το βήμα τους, εντείνουν τη δραστηριότητά τους για την επιτυχία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη, με προοπτική την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας.

Πρώτος σημαντικός σταθμός, μπροστά στην απεργία, είναι η 10 Φλεβάρη, που το ΠΑΜΕ μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ έχουν κηρύξει ως μέρα ολοήμερης κινητοποίησης, ορίζοντας στις 6 μ.μ., ενιαίο τόπο συγκέντρωσης και εκκίνησης τα δημαρχεία των πόλεων. Από εκεί και πέρα, στη Θεσσαλονίκη, το αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, στον Πειραιά στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή και στη Σάμο επίσης στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Στο μεταξύ και για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας, οι Γραμματείες Πάτρας και Αιγίου του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ πραγματοποίησαν προχτές κοινή παναχαϊκή σύσκεψη. Η σύσκεψη είχε πρωτόγνωρη συμμετοχή από εργαζόμενους από μια σειρά χώρους (κατασκευές, μηχανουργεία, βιομηχανία, εμπόριο, επισιτισμό, Υγεία, καζίνο, καθαρίστριες, Εκπαίδευση, ΟΤΑ κ.α.), από αυτοαπασχολούμενους που συσπειρώνονται στη ΠΑΣΕΒΕ, μικρομεσαίους αγρότες από την ΠΑΣΥ και φοιτητές - σπουδαστές από τις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ. Συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες από τις λαϊκές επιτροπές που στήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε Παραλία, Προσφυγικά και Ζαρουχλέικα. Εγινε πλούσια κουβέντα και αποφασίστηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα με αιχμή τα απογευματινά συλλαλητήρια στις 10 του Φλεβάρη, τη μάχη της απεργίας στις 23 Φλεβάρη και μια σειρά πρωτοβουλίες που θα αφορούν την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων της λαϊκής οικογένειας.

Επιπλέον, οι οικοδόμοι συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους μπροστά στην απεργία. Σε αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (παράρτημα Βύρωνα - Ζωγράφου - Καισαριανής) μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρείας «ΕΡΓΑΝΗΣ ΑΕ» διήμερη μαζική πανεξόρμηση στην αγορά του Βύρωνα. Πρόκειται για μια ακόμη δράση των εργαζομένων στην «ΕΡΓΑΝΗ», προκειμένου να κάνουν πλατύτερα γνωστό τον αγώνα τους στους κατοίκους της γύρω περιοχής. Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι στον «ΕΡΓΑΝΗ» είναι απλήρωτοι εδώ και ...18 μήνες και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας τους τελευταίους πέντε μήνες.

Βαρύτητα στα ζητήματα της Υγείας - Πρόνοιας

Με δεδομένο ότι τα ζητήματα της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Πρόνοιας και της Παιδείας, καθώς και αυτά των Συλλογικών Συμβάσεων, της ανεργίας κλπ. είναι στην «πρώτη γραμμή» της μάχης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ - Υγείας θα περιοδεύσουν στους παρακάτω χώρους δουλειάς:

  • 9/2/2011 στα Πρακτορεία Τύπου.
  • 10/2/2011 στη «Βιβλιοσυνεργατική».

Επιπλέον, θα παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση εργαζομένων «Softex» στις 9/2.

Σήμερα, Παρασκευή 4 Φλεβάρη, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» προχωρά σε πλατιά σύσκεψη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του συνδικάτου (ΕΚΑ, Γ' Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνη, 2ος ορ.), με θέμα τη συγκρότηση εργοστασιακών επιτροπών και την επιτυχία της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ