Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο πέμπτος νεκρός εργάτης σε ένα μήνα

Τη ζωή του έχασε την Τετάρτη 2 Φλεβάρη ο Κωνσταντίνος Μπακάλης, εργαζόμενος στη Βιομηχανία Θερμαντικών Σωμάτων με την επωνυμία «ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ» στον Ταύρο. Τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ανετράπη το κλαρκ το οποίο οδηγούσε στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης.

Είναι ο πέμπτος εργαζόμενος που πέφτει νεκρός μέσα σε διάστημα μικρότερο από ένα μήνα. Την ίδια περίοδο εργάτες έχουν ακρωτηριαστεί, καεί, σακατευτεί. Η προστασία της ζωής και υγείας των εργαζομένων δεν είναι κυρίως θέμα ελέγχων, διότι κι αυτοί οι έλεγχοι είναι στα πλαίσια της αντεργατικής νομοθεσίας που ευθύνεται για τα εργατικά «ατυχήματα» και τις επαγγελματικές ασθένειες: Εντατικοποίηση, φθηνή ανειδίκευτη εργασία, εργολαβίες, μερική απασχόληση, ανασφάλεια, ευελιξία και προσωρινή απασχόληση.

Ωστόσο, με το νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ παραμένουν τα τεράστια κενά στη στελέχωση του ΣΕΠΕ, καθώς προβλέπονται 1.003 οργανικές θέσεις Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων και Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας και οι επιχειρήσεις που πρέπει να ελεγχθούν ανέρχονται στις 725.095. Σήμερα, σε κάθε επιχείρηση αντιστοιχεί ένας έλεγχος κάθε 32 χρόνια περίπου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ