Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να ηχήσει παντού η φωνή της εργατικής τάξης

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή στις 10 του Φλεβάρη

«Να μη μείνει χώρος δουλειάς, γιαπί ή εργατογειτονιά που να μην αναπτυχθεί δράση, να μη γίνει σύσκεψη, πλατιά ενημέρωση για την έκταση της επίθεσης που δέχονται σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι, από την κυβέρνηση, την τρόικα, την εργοδοσία. Ο κάθε εργάτης να αποκτήσει όλο τον ιδεολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για να γίνει ο ίδιος προπαγανδιστής της απεργίας στις 23 Φλεβάρη αλλά και των επόμενων αγώνων».

Αυτό επισημάνθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποίησε χτες το βράδυ η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο, με την πλατιά συμμετοχή Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων, παρατάξεων και εργαζομένων. Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο καθορισμός των επόμενων δράσεων μέχρι την απεργία στις 23 του Φλεβάρη.

Στην πορεία για την απεργία, στις 8 του Φλεβάρη το απόγευμα θα γίνουν πικετοφορίες σε όλους τους δήμους.

Στις 10 του Φλεβάρη, μέρα ολοήμερης κινητοποίησης σε όλη τη χώρα, στον Πειραιά θα γίνουν το πρωί παρεμβάσεις σε διάφορους χώρους, π.χ. ΓΕΝΕ, και παμπειραϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή στις 6.30 μ.μ.

Στην κεντρική ομιλία ο Νίκος Ξουράφης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στην επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων, επισήμανε και τα χειρότερα που έρχονται, όπως, τις απολύσεις στους δήμους μέσω της εφαρμογής του «Καλλικράτη», τη μείωση των μισθών στο Δημόσιο μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, τη μείωση των συντάξεων, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων. «Χρειάζεται, τόνισε, να φτιάξουμε πυρήνες του ΠΑΜΕ παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς». Αφού αναφέρθηκε στη δράση που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα, τόνισε πως «οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος έχουν αφήσει θετικές παρακαταθήκες. Με βάση αυτή την εμπειρία μας απαιτείται να συνεχίσουμε και να οργανώσουμε ακόμα περισσότερο τη δράση μας».

«Δεν πρέπει να υπάρχει σωματείο της δύναμης του ΠΑΜΕ που να μην κάνει συνέλευση, σύσκεψη, να μη δώσει όλες του τις δυνάμεις για να κατανοηθεί η σημασία αυτής της απεργίας», τόνισε ο Θοδωρής Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, και πρόσθεσε: «Είμαστε σε καλό δρόμο, γίνονται βήματα στη συνείδηση των εργαζομένων και αυτό για μας είναι μία καλή παρακαταθήκη».

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του Θανάση Ευαγγελάκη, α' γραμματέα της ΠΕΜΕΝ, ο οποίος τόνισε πως «η καθημερινή μας επαφή με τους ναυτεργάτες μέσα στα πλοία, η παρότρυνσή μας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους έχει τα σημερινά θετικά αποτελέσματα σε πολλούς χώρους του κλάδου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέρα δράσης των Επιτροπών Αγώνα (2011-02-08 00:00:00.0)
Με απαιτητικότητα για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας (2011-02-05 00:00:00.0)
Σε θέση μάχης και οι εργάτες της θάλασσας (2010-01-26 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες (2007-06-13 00:00:00.0)
Σήμερα η πλατιά σύσκεψη (2006-02-02 00:00:00.0)
Συντονίζουν τη δράση τους με κοινούς στόχους πάλης (2005-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ