Πέμπτη 14 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ελλάδα, κομμάτι της ψυχής μας»

Μας κάνουν πλάκα, δεν εξηγείται αλλιώς.

Για όσους δεν το ξέρουν, αυτήν την περίοδο «τρέχει» μια επικοινωνιακή καμπάνια με τίτλο «Ελλάδα, κομμάτι της ψυχής μας», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας... «Συμμαχία για την Ελλάδα», η οποία ξεκίνησε από τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδας και συμμετέχουν σε αυτή όλα τα «καλά παιδιά», οι σύνδεσμοι των διαφημιστών, των καναλιών, των ραδιοφωνικών σταθμών και πάει λέγοντας.

Χτες, λοιπόν, παρουσιάστηκε ο δεύτερος κύκλος αυτής της καμπάνιας, που στόχο έχει - και αυτό είναι τελικά το «αστείο» της υπόθεσης - την «τόνωση του εσωτερικού τουρισμού». Μόνο που είναι κωμικοτραγικό να μιλάς για εσωτερικό τουρισμό, όταν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες δυσκολεύονται ή δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, το νοίκι, τα δάνεια, έως και το φαγητό τους.

Ομως, ακόμη χειρότερο από αυτό, είναι η επισήμανση των κυβερνώντων ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκφράζει «τις αξίες της κοινωνίας που θέλουμε - και πρέπει - να χτίσουμε».

Και ο αρμόδιος υφυπουργός εξήγησε ποια είναι αυτή η κοινωνία: αυτή «όπου οι διακριτοί ρόλοι του κράτους και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας λειτουργούν με αρμονικό και συνεργατικό τρόπο για να εξυπηρετείται το κοινό συμφέρον».

Ετσι, αβίαστα και αδίστακτα, μετατρέπεται μια επικοινωνιακή μπαρούφα, που στοχεύει να αποτρέψει μερικούς ακόμη εύρωστους από το να κάνουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό, ώστε να αφήσουν τα λεφτά τους στα εγχώρια πολυτελή ξενοδοχεία, σε παράδειγμα για την επικράτηση του συλλογικού συμφέροντος έναντι του προσωπικού...

Αλλά, για να μη μακρηγορούμε, το συλλογικό συμφέρον δεν εκπροσωπείται σε καμία περίπτωση από κάποιες εταιρείες, τις ενώσεις τους και τους πολιτικούς υποστηριχτές τους. Γίνεται πράξη και στόχος από τους εργαζόμενους και τον κοινό τους αγώνα με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Γίνεται με την αντίσταση στα μέτρα που φέρνουν δυστυχία στο λαό, με κοινό αγώνα για ανατροπή.

Γίνεται, τελικά, από τους εκμεταλλευόμενους και όχι από τους εκμεταλλευτές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ