Πέμπτη 14 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψευδαισθήσεις για αυτοαπασχολούμενους

«Μοίρασε» δισεκατομμύρια πάλι χτες η κυβέρνηση με αφορμή τον «επενδυτικό» νόμο και το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ)!

Εκατομμύρια από 'δώ, άλλα τόσα εκατομμύρια παραπέρα «πασπαλισμένα» με μπόλικη «χρυσόσκονη» περί «επανεκκίνησης της οικονομίας», περί «νέου αναπτυξιακού εγχειρήματος» και «απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας να επιχειρήσουν και να επενδύσουν».

Στην πραγματικότητα πίσω από τις κορόνες του εξωραϊσμού της ζοφερής πραγματικότητας για τη συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, πίσω από την ολοφάνερη, προκλητική και χυδαία προσπάθεια καλλιέργειας ψευδαισθήσεων, ελλοχεύει ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης που δεν είναι άλλος από τη διάσωση του κεφαλαίου.

Στόχος τους είναι οι επιχειρήσεις που στη γλώσσα των μονοπωλίων και των νόμων του καπιταλισμού χαρακτηρίζονται «βιώσιμες». Και σ' αυτές δεν περιλαμβάνονται οι εκατοντάδες χιλιάδες των αυτοαπασχολούμενων που βιώνουν τα αδυσώπητα αδιέξοδα της πολιτικής της «απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ