Τρίτη 24 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Φονικός ανεμοστρόβιλος στο Μιζούρι

ΚΑΝΣΑΣ ΣΙΤΙ.--

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να προκαλούν θάνατο και καταστροφή. Τουλάχιστον 89 άνθρωποι, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο που έπληξε την πόλη Τζόπλιν στο νοτιοδυτικό Μιζούρι, την Κυριακή, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

Ο ανεμοστρόβιλος διήνυσε μία απόσταση δέκα χιλιομέτρων, ισοπεδώνοντας σπίτια, επιχειρήσεις, ακόμη και το νοσοκομείο της πόλης, σύμφωνα με τον Μιτς Ράντλες, προσθέτοντας ότι ο ανεμοστρόβιλος έκοψε «την πόλη στη μέση», καταστρέφοντας το 25% με 30% των κτιρίων. Οι καταστροφές είναι τεράστιες, ενώ παρουσιάζει σημαντικές βλάβες το δίκτυο του ηλεκτρικού και των τηλεπικοινωνιών στην περιοχή, την οποία κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο κυβερνήτης του Μιζούρι, Τζέι Νίξον, προειδοποιώντας ότι τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν.

Αλλος ανεμοστρόβιλος έπληξε τις βόρειες περιοχές της Μινεάπολης, προκαλώντας το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 18 άλλων, στο βόρειο Κάνσας, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 200 κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Από τις αρχές Μάη, οι ισχυρότεροι ανεμοστρόβιλοι εδώ και έναν αιώνα που πλήττουν τις κεντροανατολικές και νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 350 ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ