Σάββατο 23 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΒΕΑ - ΒΕΑ
Ικανοποίηση από τους κεφαλαιοκράτες

«Χρόνο και κόπο» για την «εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων» σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, θέλουν οι εμποροβιομήχανοι της Αθήνας (ΕΒΕΑ), σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου τους Κ. Μίχαλου, θεωρώντας ωστόσο ότι πρόκειται «αναμφίβολα» για θετική εξέλιξη. Αποτελώντας το «προπύργιο» του δυσαρεστημένου τμήματος των μεγαλοεπιχειρηματιών, που έκριναν ότι τους αποκλείουν από την «πίτα» προς το συμφέρον των ισχυρότερων συναδέλφων τους, το ΕΒΕΑ διακρίνει «ενστικτωδώς» στις αποφάσεις της συνόδου την ευκαιρία να διασωθούν ευρύτερα τμήματα του κεφαλαίου.

Ο χρόνος που ζητά έχει να κάνει με τον αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις απαραίτητες μετατροπές στην πολιτική της, ώστε να τα «καλύψει». Ο Κ. Μίχαλος σημείωσε σχετικά ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει τώρα την ευκαιρία να διορθώσει ορισμένα από τα λάθη που διέπραξε τους 22 προηγούμενους μήνες, αλλάζοντας πολιτική. Ετσι θα ζητήσει έμπρακτα συγνώμη στον ελληνικό λαό για τα δεινά που του επέφερε».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε - ακυρώνοντας οποιαδήποτε προσδοκία μπορεί να καλλιέργησε για αναστροφή των «δεινών» του «ελληνικού λαού» - ότι «η νέα συμφωνία βοήθειας προς τη χώρα μας, θα πρέπει να λειτουργήσει ως ομπρέλα προστασίας, για την προώθηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, ώστε τα επόμενα πέτρινα χρόνια που θα διαβιώσουμε να μην πάνε χαμένα».

Τον ...εαυτό του ξεπέρασε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), κάνοντας λόγο για «ιστορικής σημασίας απόφαση - ανάσα»!!! Κρίνει ότι οι αποφάσεις για το χρέος συνιστούν «συνθήκες ανακούφισης της χώρας», με την προϋπόθεση ότι τα οφέλη «θα διαχυθούν άμεσα στην πραγματική οικονομία μέσω της αύξησης της ρευστότητας και της επανεκκίνησης της ανάπτυξης». Καλλιεργεί έτσι τις ψευδαισθήσεις ότι οι μικροβιοτέχνες που συνθλίβονται από αυτή την πολιτική, μπορούν να σωθούν από την ...ένταση της εφαρμογής της!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ