Σάββατο 23 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργατών

Η πλειοψηφία της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου της «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ» είχε πάρει απόφαση κατά της απεργίας που οργάνωσε η ταξική κλαδική Ομοσπονδία την περασμένη Τετάρτη (20 Ιούλη). Ηταν μάλιστα το μοναδικό σωματείο στην Αττική που πήρε μια τέτοια απόφαση. Και σαν να μην έφτανε αυτό χτες εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην Ομοσπονδία γιατί τόλμησε να περιφρουρήσει την απεργία και στα δυο εργοστάσια της «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ»!

Σημειωτέον ότι η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο της «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ» στο Σχηματάρι ήταν καθολική, ενώ σε καλά επίπεδα κυμάνθηκε και στην επιχείρηση στην Κάτω Κηφισιά. Αντί, λοιπόν, αυτή η πλειοψηφία αν όχι να κρυφτεί, τουλάχιστον να επανεξετάσει τη στάση της, επιχειρεί να βγει και από πάνω καταγγέλλοντας την Ομοσπονδία για πρωτοφανείς ενέργειες, βάλλοντας επί της ουσίας ενάντια στους ίδιους τους εργαζόμενους, που παρά τα εμπόδια συμμετείχαν στην απεργία.

Από αυτή τη στάση φαίνεται ότι η πλειοψηφία του σωματείου μάλλον ενδιαφέρεται περισσότερο για τα κέρδη της εργοδοσίας, παρά για τα συμφέροντα των εργαζομένων συναδέλφων της στην επιχείρηση, αλλά και συνολικά στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ