Σάββατο 23 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προκαλούν

Μικροπωλητές, ναρκέμποροι και... διαδηλωτές, είναι τα τρία «κακά» του κέντρου της Αθήνας, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας, που δε διστάζει να εξισώσει ουσιαστικά τη διακίνηση ναρκωτικών, την προσπάθεια επιβίωσης κάποιων «φτωχοδιάβολων» που πουλάνε στο δρόμο για να βγάλουν ψίχουλα ως μεροκάματο, εξυπηρετώντας μεγάλες επιχειρήσεις που εισάγουν νόμιμα τα εμπορεύματά τους αλλά τα πουλούν μ' αυτό τον τρόπο, αλλά κυρίως την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει στην αθλιότητα τόσο τους ίδιους, όσο και τη συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων. Οσο για τους εξαρτημένους από τα ναρκωτικά, καρφί δεν τους καίγεται για την τύχη τους, διαφορετικά θα ζητούσαν να δημιουργηθούν κέντρα πρόληψης και απεξάρτησης. Αλλά πού τέτοια ευαισθησία οι καπιταλιστές έμποροι...

Προσεγγίζοντας αντιδραστικά, προκλητικά και από τη σκοπιά των συμφερόντων των μεγαλεμπόρων τα ζητήματα του κέντρου της Αθήνας, εγκαλεί τον πρωθυπουργό επειδή δε λήφθηκαν μέτρα για το κέντρο της πόλης λίγους μήνες μετά τις εξαγγελίες του, ζητά απόδοση ευθυνών για την κωλυσιεργία, άμεση λήψη μέτρων για να γίνει το κέντρο «ασφαλής περιορισμός» και, έμμεσα, ενισχύσεις για τα καταστήματα του κέντρου! Ουσιαστικά ζητά καταστολή και μάλιστα άγρια.

Το θράσος περισσεύει στους δύσκολους καιρούς, με τις πιο «μαύρες» αντιλήψεις να σηκώνουν κεφάλι για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα μιας μικρής κάστας, χωρίς να διστάζουν να τσαλαπατήσουν την αγωνία και τον αγώνα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, νέων, συνταξιούχων, άνεργων που παλεύουν για το ψωμί που τους στερούν.

Η απάντηση δε θα έρθει με λέξεις, αλλά με πράξεις. Το λόγο και τη δύναμη την έχουν τώρα οι δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι, στη δική τους προσπάθεια επιβίωσης. Σε συμμαχία με τους εργαζόμενους ενάντια στα μονοπώλια και τους κεφαλαιοκράτες εμπόρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ