Σάββατο 23 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΜΕ ΣΦΙΓΜΕΝΑ ΔΟΝΤΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: «Οι εταίροι και δανειστές μας δίνουν περισσότερο χρόνο στη χώρα μας για να υλοποιήσει τις απαιτούμενες περικοπές και μεταρρυθμίσεις (...) η Αθήνα δεν έχει τηρήσει μια σειρά από δεσμεύσεις και στόχους σε σχέση με το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Ας ελπίσουμε πως η κυβέρνηση και το πολιτικό προσωπικό της χώρας (...) θα καταλάβουν ότι είναι ακόμη πιο αναγκαίο να προχωρήσουν άμεσα τις ιδιωτικοποιήσεις, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΣΗ: «Aνοιξε το πρώτο μεγάλο παράθυρο στην ελπίδα. Η Ευρώπη - αν και με μεγάλη καθυστέρηση - στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων (...) η χώρα μας έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέχρι και τη μέση του 2014, ενώ διασφαλίζεται η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών (...) Ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιστρέφουν από τις Βρυξέλλες (...) αλλά θα βρεθούν αντιμέτωποι με το χάος (...) Κάθε μέρα που περνά η διάλυση και ο διασυρμός συνεχίζονται σε λιμάνια, αεροδρόμια, διόδια και μουσεία. Στο παιχνίδι κινδυνεύουν να μπουν τώρα και οι ναυτεργάτες για να δώσουν τη χαριστική βολή, αφού οι τουρίστες δε θα μπορούν να φθάσουν στα νησιά μας» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ: «Στην καλύτερη των περιπτώσεων η ΕΕ και η Ευρωζώνη έχουν μπροστά τους μια ασφυκτικά μικρής διάρκειας περίοδο προσαρμογής, με μια νέα βουτιά στην ύφεση να απειλεί να σκιάσει την παγκόσμια οικονομία το 2012 (...) η μέχρι τώρα εξέλιξη (...) έχει τροφοδοτήσει ένα χωρίς προηγούμενο στα ιστορικά χρονικά της Ευρώπης ευρωσκεπτικισμό τόσο στο βορρά όσο και στο νότο (...) Στην καλύτερη των περιπτώσεων, η Ευρωζώνη μπορεί να διασφαλίσει μια μικρή περίοδο αναμονής, καθώς με ζητούμενο ακόμη το συμβιβασμό Λευκού Οίκου - Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ κανείς δε θέλει να χρεωθεί το πέταγμα της πεταλούδας που θα προκαλέσει ανεξέλεγκτη παγκόσμια αποσταθεροποίηση» (ο Γ. Καπόπουλος στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ