Σάββατο 23 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αντιδρούν στο χτύπημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων

Στιγμιότυπο από την προχτεσινή κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων στο υπουργείο Εργασίας
Στιγμιότυπο από την προχτεσινή κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων στο υπουργείο Εργασίας
Στην επικείμενη κατάργηση επαγγελμάτων και ειδικοτήτων διαφόρων κλάδων αντιδρούν τα ταξικά συνδικάτα πρωτοστατώντας στην οργάνωση του αγώνα. Χτες το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής οργάνωσε έκτακτη πλατιά σύσκεψη. Μεθαύριο, Δευτέρα, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας και, την ίδια μέρα, ταξικά σωματεία στη Θεσσαλονίκη δίνουν συνέντευξη Τύπου.

Στη σύσκεψη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμών - Ξενοδοχείων Αττικής συμμετείχαν εκπρόσωποι από επιχειρησιακά σωματεία στον κλάδο, εργαζόμενοι, καθώς και εκπρόσωποι από το κλαδικό συνδικάτο του Πειραιά. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου στις 3 του Αυγούστου με θέμα την επίθεση στα ΒΑΕ και την οργάνωση του αγώνα με απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες μορφές δράσης. Αποφασίστηκε επίσης το συνδικάτο και τα επιχειρησιακά σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό να απευθύνουν κάλεσμα και σε άλλους κλάδους για το συντονισμό της πάλης, με στόχο την υπεράσπιση και διεύρυνση των ΒΑΕ.

Μετά το τέλος της σύσκεψης σύσσωμοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παρέμβαση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» που ανήκει στον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής, Γ. Ρέτσο, καθώς η πάγια απαίτηση των ξενοδόχων για την κατάργηση των ΒΑΕ πλέον «παίρνει σάρκα και οστά». Οι διαμαρτυρόμενοι απαίτησαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων ο οποίος ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται εκτός Αττικής.

Η ΟΕΚΙΔΕ θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 25 Ιούλη στις 12 το μεσημέρι «...για να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας (...) στην πολιτική απόφασή σας για εξαίρεση των υποδηματεργατών από τα ΒΑΕ». Πρόκειται για μια εγκληματική πολιτική που δεν υπολογίζει «τη ζωή των εργαζομένων οι οποίοι εργάζονται μέσα σε κόλλες και χημικά και τα οποία απαιτούνται για τη συγκόλληση των δερμάτων».

Την ίδια μέρα συνέντευξη Τύπου για την κατάργηση των ΒΑΕ δίνουν το Σωματείο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Οδηγών Μεταφορών (ΠΟΣΕΜ). Η συνέντευξη θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον 7ο Οροφο του ΕΚΘ. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως «η επίθεση αφορά στο σύνολο των κλάδων, αποτελεί μέρος της ενιαίας αντεργατικής επίθεσης και ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση που θα δοθεί. Χωρίς καθυστέρηση επιβάλλεται να οργανώνουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ