Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλο συλλαλητήριο στον Πειραιά

«Μαθητές - εργατιά μια φωνή και μια γροθιά».

Το σύνθημα αυτό πήρε χτες το μεσημέρι «σάρκα και οστά», όταν πλήθος εργαζομένων και ανέργων στεριάς και θάλασσας, ένωσαν τα αγωνιστικά τους βήματα μαζί με τα παιδιά τους, τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, με τους μαθητές από τα γυμνάσια και τα λύκεια από όλη την περιοχή του Πειραιά, συγκροτώντας μαζί με τους φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας, μια μαζική διαδήλωση.

Την αγωνιστική κινητοποίηση διοργάνωσαν δεκάδες συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς του Πειραιά, με πρωτοπόρους τα συνδικάτα συσπειρωμένα στις γραμμές του ΠΑΜΕ. Μεγάλη ήταν η παρουσία της νεολαίας. Το αγωνιστικό ραντεβού είχε καθοριστεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή, ωστόσο από νωρίς το πρωί όλες οι ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις ήταν επί ποδός. Λίγο μετά τις 9 το πρωί ναυτεργάτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ναυτεργατικών Ενώσεων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Μαγείρων, Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών, Συνταξιούχων ΝΑΤ, συγκεντρώθηκαν έξω από το ΝΑΤ στου οποίου την πύλη ανάρτησαν ένα τεράστιο πανό που ανέγραφε: «Καμιά συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική. Τα ελλείμματα του ΝΑΤ τα κέρδη των εφοπλιστών. Οργάνωση, αγώνας, ρήξη, ανατροπή».

Την ίδια στιγμή, σε όλα τα σχολεία στους δήμους της περιοχής του Πειραιά, γινόταν από μαθητές και γονείς η προετοιμασία για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Τα παιδιά από τα σχολεία του Περάματος, αφού προσυγκεντρώθηκαν στο λιμάνι κατέφτασαν στην πλατεία Κοραή με πορεία. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει στην πλατεία Κοραή το αδιαχώρητο.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν η Πόπη Ξυκαλάκη από την Γραμματεία ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ο Κώστας Ραπανάκης από το Συντονιστικό Αγώνα Σπουδαστών Πειραία (ΣΑΣΠ), ο Γιώργος Αντωνόπουλος πρόεδρος της Ενωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και η Δέσποινα Παπασαράντου από την Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας.

Με το πανό του ΣΑΣΠ επικεφαλής και τα μαθητικά μπλοκ στην πρώτη γραμμή, ξεκίνησε μια μαζική πορεία, με τον παλμό και τον τόνο να δίνει η νεολαία με τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό της. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ