Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Ολοήμερη κινητοποίηση για ανεργία και χαράτσια

Κατάληψη στο δημαρχείο, συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία στους δρόμους της πόλης

Το πανό στο δημαρχείο της πόλης
Το πανό στο δημαρχείο της πόλης
«Κανένας μόνος του στην κρίση. Μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Αυτό το αγωνιστικό μήνυμα στάλθηκε χτες από το Περιστέρι στην ολοήμερη κινητοποίηση που διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου για τους ανέργους. Η κινητοποίηση ξεκίνησε τα ξημερώματα, με κατάληψη του δημαρχείου του Περιστερίου, με αιχμή την ανεργία και τη φορομπηχτική πολιτική που σαρώνει τα λαϊκά στρώματα, ταυτόχρονη εξόρμηση στο λαό της περιοχής και κορυφώθηκε με δυναμική συγκέντρωση αργά το απόγευμα στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης. Λίγο πριν τις 6 το πρωί, δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής μπήκαν στο δημαρχείο, περιφρούρησαν το χώρο και στη συνέχεια κρέμασαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Οργάνωση της πάλης ανυπακοή - απειθαρχία. Αμεσα μέτρα για τους άνεργους. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας».

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο χώρο καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας και καλούσαν το λαό να αντισταθεί και να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το σωματείο εργαζομένων στο δήμο Περιστερίου.

Συγκέντρωση και πορεία

«Οι άνεργοι, να μην αποδεχτούν τη θυσία των δικαιωμάτων τους για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Οι άνεργοι δεν είναι επαίτες. Διεκδικούν το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, για μέτρα προστασίας τους. Ο δρόμος για τους ανέργους είναι η οργάνωση της πάλης τους και η διεκδίκηση αιτημάτων που να καλύπτουν τις ανάγκες τους», τόνισε στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης ο Χρήστος Μαργανέλης, μιλώντας εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου.

Στιγμιότυπο από την πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Περιστερίου
Στιγμιότυπο από την πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Περιστερίου
Νωρίτερα στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Μιχάλης Καπίρης, εκ μέρους του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Περιστερίου ο οποίος τόνισε ότι οι μαθητές δεν θα πειθαρχήσουν στην αθλιότητα των μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ - Τρόικας αλλά ούτε και στο υπουργείο Παιδείας και στους νόμους του, που προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες τους.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε επίσης ο Πάρης Αναγνώστου εκ μέρους του Παραρτήματος Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς με την καπιταλιστική κρίση να οξύνεται, το εργατικό λαϊκό κίνημα να μπει μπροστά και να απαντήσει με ενωμένο συσπειρωμένο αγώνα με στόχο μια άλλη πολιτική προς όφελος του λαού που θα ικανοποιεί τις πραγματικές του ανάγκες.

Μετά τη συγκέντρωση με πανό, σημαίες και συνθήματα όπως: «Ο πλούτος ανήκει στους εργάτες και όχι στους κλέφτες τους κεφαλαιοκράτες», «όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» έγινε πορεία προς το σταθμό του Αγίου Αντωνίου, στους δρόμους γύρω από τις εργατικές κατοικίες του Περιστερίου που κατέληξε και πάλι στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ