Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Η ίδια υπονομευτική τακτική από τις πλειοψηφίες

Στην πλατεία Κλαυθμώνος έγινε η συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα κυρίως κατά της εφεδρείας, των απολύσεων και του μνημονίου. Παρά τα συνθήματα του κόσμου και πολλές φορές σε αντίθεση με αυτά, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση) που συγκροτούν την πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τις θέσεις και την πρακτική τους, για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν ότι υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων.

Ετσι, στο ψήφισμα της συγκέντρωσης υποκριτικά οι συντάκτες του ζητάνε «να προστατευθεί και να ενισχυθεί ο θεσμός της ΕΓΣΣΕ» και γενικά των συμβάσεων, όταν οι ίδιοι χαντάκωσαν την Εθνική Σύμβαση, όταν μόλις πριν από μια βδομάδα ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην ΟΜΕ - ΟΤΕ υπέγραψαν μείωση των μισθών κατά 11% που προβλέπει η κλαδική σύμβαση και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ τη χαιρέτισε ως μεγάλη επιτυχία. Ζητάνε να «ενισχυθούν οι δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά», όταν τάσσονται υπέρ της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, όταν στήριξαν και στηρίζουν την απελευθέρωση και τις ιδιωτικοποιήσεις στις τηλεπικοινωνίες, στην ενέργεια, στο νερό, γενικά στις δημόσιες υποδομές. Ούτε λέξη δεν υπάρχει στο ψήφισμα κατά του κεφαλαίου και του κέρδους, παρά μόνο οι κερδοσκόποι, προφανώς γιατί αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την εκμετάλλευση και τη νόμιμη κερδοφορία μονοπωλίων...

Τη γνωστή ρητορική κατά των «νεοφιλελεύθερων πολιτικών» επανέλαβε από το βήμα ο Η. Βρεττάκος αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ), ο οποίος διέγνωσε ότι «η ΕΕ έχει παραδοθεί πλέον στις αγορές και τους κερδοσκόπους»! Να, λοιπόν, ποιο είναι το πρόβλημα με την ΕΕ. Την ένωση καπιταλιστικών κρατών που φροντίζει για την ενίσχυση των κερδών των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών, δηλαδή των αγορών και των κερδοσκόπων. Και ζήτησε (από ποιον άραγε;) «μια άλλη πολιτική που θα περιλαμβάνει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ληστρικού χρέους». Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από συνδικαλιστικές ηγεσίες που προάγουν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική; Την πλειοψηφία και τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης πλαισίωσαν ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας και ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Δ. Χατζησωκράτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ