Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μήνυμα αντίστασης στον αντεργατικό οδοστρωτήρα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μέσα από μια πολύ μεγάλη σε μέγεθος απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που κατέληξε στη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης, εργαζόμενοι στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, μαζί με σπουδαστές και μαθητές, διαδήλωσαν την καταδίκη τους στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, και την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα για μπει τέρμα στη βαρβαρότητα που ζουν.

Από το πρωί, οι απεργιακές φρουρές, έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας στο Δημαρχείο και το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο εργοτάξιο καθαριότητας του Ευόσμου, στον ΟΤΕ και σε άλλους χώρους. Εκπαιδευτικοί και μαθητές που συσπειρώνονται στο ΣΑΣΘ, πραγματοποίησαν παρεμβάσεις σε σχολεία.

Στο χώρο της συγκέντρωσης, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, ήρθαν συγκροτημένα με πορεία οι φοιτητές του ΜΑΣ και οι μαθητές που συσπειρώνονται στο ΣΑΣΘ. Εργαζόμενοι από όλους τους οργανισμούς του δημοσίου και τις ΔΕΚΟ, (υγειονομικοί, υπάλληλοι υπουργείων, από τον ΟΣΕ, τη ΔΕΗ, την ΕΛΒΟ, εκπαιδευτικοί, κ.ά.)

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Τσαγκάρης, από το Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης. Κάλεσε σε παλλαϊκό πανεργατικό ξεσηκωμό, με κοινό μέτωπο εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Με συνελεύσεις και συσκέψεις κατά χώρους δουλειάς, και αποφάσεις για πολύμορφες κινητοποιήσεις. Μίλησε επίσης ο Ηλίας Κονδύλης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Αναφέρθηκε στις περιοριστικές πολιτικές στο χώρο της Υγείας, τις πολιτικές διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας ότι έχουν δραματικές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού. Στη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Νίκος Νίνος, εκπρόσωπος των σπουδαστών της ΑΕΝ που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των εγκαταστάσεων της σχολής απαιτώντας άμεση έναρξη του ακαδημαϊκού έτους και προσλήψεις εκπαιδευτικών, εξασφάλιση κατοικίας για τους εκατοντάδες σπουδαστές που μένουν άστεγοι και άμεση έναρξη της αποκατάστασης των προβλημάτων στατικότητας των κτιρίων.

Στις άλλες πόλεις

Μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, έγιναν επίσης σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Καβάλα, Σέρρες, Κιλκίς, Βέροια, Νάουσα, Κατερίνη, Κοζάνη, Φλώρινα και Σιάτιστα. Μαζική ήταν η συμμετοχή των μαθητών και των σπουδαστών σε Ξάνθη, Κοζάνη, Σιάτιστα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλήθος λαού βγήκε στους δρόμους(2012-10-19 00:00:00.0)
Πανεργατικός ξεσηκωμός παντού(2011-12-02 00:00:00.0)
Το απεργιακό κάλεσμα ακούστηκε πλατιά(2011-02-13 00:00:00.0)
Σήμαναν ξεσηκωμό!(2010-05-06 00:00:00.0)
Πολύμορφες κινητοποιήσεις(2010-03-06 00:00:00.0)
Ξανά στους δρόμους σήμερα(2007-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ