Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Οκτώβρη

Εγινε σύσκεψη με πρωτοβουλία της Γραμματείας Μετάλλου του ΠΑΜΕ στην Αττική. Συνδικάτα, Σωματεία και Εργοστασιακές Επιτροπές απευθύνουν κάλεσμα αντίστασης στους μεταλλεργάτες

Με στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι την Πέμπτη 13 Οκτώβρη σε όλο τον κλάδο του Μετάλλου, στην Αττική, σε ναυπηγεία, στις αμυντικές βιομηχανίες, παντού, εντείνουν οι μεταλλεργάτες την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Στα πλαίσια της στάσης θα γίνει συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση έχουν αναλάβει τα ταξικά Συνδικάτα Μετάλλου, Πειραιά, Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Ελευσίνας «Η ΜΑΣΙΝΑ», ενώ καθοριστική θα είναι η συμβολή των αγωνιστικών παρατάξεων σε κάθε χώρο δουλειάς, ώστε η κινητοποίηση να γίνει υπόθεση των μεταλλεργατών.

Η καλύτερη προετοιμασία της στάσης, που θα δώσει και ώθηση στη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη, συζητήθηκε στην ευρεία σύσκεψη της Γραμματείας ΠΑΜΕ Μετάλλου Αττικής που έγινε προχτές το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Αιχμή της κινητοποίησης θα είναι η ανεργία, τα χαράτσια, να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής στήριξης των ανέργων και οι εξελίξεις σε βάρος της ναυπηγικής και αμυντικής βιομηχανίας.

Στη σύσκεψη, μίλησε ο Θανάσης Κοτρόνης υπεύθυνος της Γραμματείας. Η πλούσια συζήτηση που ακολούθησε ανέδειξε την ανάγκη, να αξιοποιηθεί η θετική πείρα από τη δράση των ταξικών δυνάμεων το προηγούμενο διάστημα, για την ακόμα καλύτερη οργάνωση της πάλης μέσα στους χώρους δουλειάς, με συζήτηση εργάτη τον εργάτη, για τη μαζικοποίηση των συνδικάτων, για να μετατραπούν η οργή και η αγανάκτηση των εργατών και των οικογενειών τους, σε οργανωμένη δράση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση, που υπογράφουν: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Συνδικάτο Μετάλλου Ελευσίνας «Η ΜΑΣΣΙΝΑ», Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών Πλοίων, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, Εργατοϋπαλληλική Ενότητα ΕΑΣ Υμηττού και Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΜΑΛΤΕΖΟΣ», καλούν τους μεταλλεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας και ταυτόχρονα να πάρουν μέτρα για την καθολική συμμετοχή του κλάδου στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία την Τετάρτη 19 του Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ