Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Μεγάλη ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα με συμμετοχή μαθητών και φοιτητών. Ογκώδης συγκέντρωση και στην Κέρκυρα με εντυπωσιακή παρουσία των μαθητών. Το στίγμα έδωσαν εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι που είχαν από τη μεγαλύτερη συμμετοχή στις τελευταίες απεργίες. Η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε στα ξενοδοχεία «Ρόκα», «Sandi» και «Χανδρής» με καμαριέρες και άλλους ξενοδοχοϋπαλλήλους να κατεβαίνουν στην απεργία με τις στολές τους. Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχαν και εργαζόμενοι στο ΙΚΑ. Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Αγρίνιο, Αρτα και Πρέβεζα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Στη Λάρισα, η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία. Την ίδια ώρα με τη συμμετοχή κάποιων συνδικαλιστών της, μετρημένων στα δάχτυλα, έγινε η «συγκέντρωση» που διοργάνωσε η συμβιβασμένη ηγεσία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Ταχυδρομείου. Μεγάλη ήταν και η συγκέντρωση στο Βόλο, στην πλατεία Πανεπιστημίου και η πορεία που έγινε στη συνέχεια. Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στην Καρδίτσα στην κεντρική πλατεία.

ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ: Δυναμική συγκέντρωση έγινε στη Χαλκίδα, με την παρουσία εργαζομένων που για πρώτη φορά προσέγγισαν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Διαμαρτυρία στο κτίριο της Περιφέρειας έγινε στη Λαμία. Το δικό τους στίγμα έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με τον αποκλεισμό της Εφορίας στη Λιβαδειά. Τη συμπαράστασή τους και την απόφασή τους για κοινό αγώνα εξέφρασαν με τη δυναμική παρουσία τους σπουδαστές των ΤΕΙ Χαλκίδας και Λαμίας αλλά και μαθητές.

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
ΚΡΗΤΗ: Στο Ηράκλειο από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απέκλεισαν την κεντρική είσοδο της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι καλώντας τους εργαζόμενους να απεργήσουν μαζικά. Συνδικαλιστές από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών βρέθηκαν έξω από σχολεία της πόλης καλώντας τους συναδέλφους τους να μην πάνε για μάθημα και να συμμετάσχουν μαζί με τους μαθητές που βρίσκονται σε αγωνιστική κινητοποίηση στην απεργία και απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση έγινε στα Λιοντάρια. Ακολούθησε πορεία προς την Α' ΔΟΥ Ηρακλείου, όπου έγινε συμβολικός αποκλεισμός. Στα Χανιά έγινε αποκλεισμός της ΔΟΥ από νωρίς το πρωί και λίγο μετά τις 10 στον ίδιο χώρο έγινε συγκέντρωση. Συγκέντρωση και πορεία έγιναν στο Ρέθυμνο.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Στην Πάτρα, πλήθος εργαζομένων από το δημόσιο τομέα, κυρίως από τους χώρους Υγείας, ΟΤΑ και Εκπαίδευσης, μαζί με φοιτητές και μαθητές, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Νωρίτερα, περιφρουρήθηκαν με επιτυχία χώροι δουλειάς, όπως σε υπηρεσίες του δήμου, στον ΟΤΕ, στο Ταμείο Αποκατάστασης Πυροπλήκτων, σχολεία κ.α. Στην Καλαμάτα, δυναμική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 23ης Μάρτη. Στον Πύργο, οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ΟΤΕ. Στην Κεφαλονιά, πλήθος εκπαιδευτικών και μαθητών έδωσαν δυναμικό «παρών» στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου και ακολούθησε πορεία. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συναυλία από μαθητικό συγκρότημα. Στη Ζάκυνθο, η συγκέντρωση έγινε μπροστά από το δημαρχείο, στο οποίο υπήρχε ισχυρή απεργιακή φρουρά από νωρίς το πρωί.

ΝΗΣΙΑ: Στη Μυτιλήνη, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν με πορεία από την πλατεία Σαπφούς και κατέληξαν έξω από τη Γραμματεία Αιγαίου, όπου συναντήθηκαν με εργαζόμενους που από νωρίς το πρωί είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου. Στη Χίο, από τα ξημερώματα, εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Χίου και ακινητοποίησαν όλα τα οχήματα. Ταυτόχρονα, άλλοι εργαζόμενοι «έκλεισαν» και την έδρα της Αντιπεριφέρειας Χίου. Νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές με τις λευκές στολές καθώς και μαθητές συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην πλατεία Απλωταριάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην Κρήτη και στην υπόλοιπη χώρα (2021-05-08 00:00:00.0)
Η ανάγκη της λαϊκής αντεπίθεσης «ήχησε» σε ολόκληρη τη χώρα (2010-04-23 00:00:00.0)
Μήνυμα ανυπακοής και από τους νησιώτες (2010-03-13 00:00:00.0)
«Απέκλεισαν» δρόμους και τόπους δουλειάς (2010-03-13 00:00:00.0)
Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων (2008-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ