Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
«Απέκλεισαν» δρόμους και τόπους δουλειάς

Ξεχώρισε η παρουσία της νεολαίας

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Με τη μεγαλύτερη - όλων των τελευταίων ετών - συμμετοχή εργαζομένων από διάφορους κλάδους δουλειάς επισφραγίστηκαν οι προχτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις και στην Κρήτη.

Στο Ηράκλειο, η μαζικότητα στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που ακολούθησε ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εργαζόμενοι από τον κλάδο του Εμπορίου, των κατασκευών, της εκπαίδευσης, της υγείας, μαθητές, φοιτητές, μετανάστες επαγγελματοβιοτέχνες κ.ά. έστειλαν σαφές μήνυμα στα αντιλαϊκά σχέδια της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Από νωρίς το πρωί απεργιακές επιτροπές βρέθηκαν έξω από μεγάλα γιαπιά, τα οποία και παρέμειναν κλειστά όλη τη μέρα, πολυκαταστήματα και σχολεία καλώντας τους εργαζόμενους να απεργήσουν και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στα Χανιά, οι ταξικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου του ΟΑΕΔ και της τράπεζας ΑΛΦΑ. Στη συγκέντρωση που ακολούθησε στα νέα καταστήματα δυναμική ήταν η παρουσία νέων εργαζομένων, νεολαίας και αγροτών που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε και στο Ρέθυμνο με αποκλεισμό το πρωί του Σούπερ Μάρκετ «Μαρινόπουλος» και εργοστάσιο μεταλλικών κατασκευών. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, δυναμική και ξεχωριστή ήταν η παρουσία νέων εργαζομένων και μαθητών από τα νυχτερινά σχολεία, όπου με αποφάσεις τους απήργησαν και συμμετείχαν στη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε επίσης και στο Λασίθι με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ