Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΤΤΙΚΗ
Σβηστά τα φουγάρα στα μεγάλα εργοστάσια

Ηχηρό ήταν το σάλπισμα αντίστασης και σε όλη την περιφέρεια της Αττικής.

«Νέκρωσαν» κυριολεκτικά οι εργασιακοί χώροι στο Θριάσιο, μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπως ναυπηγεία Ελευσίνας, «Χαλυβουργική», «Ελληνική Χαλυβουργία», τα τσιμεντάδικα ΧΑΛΥΨ, ΤΙΤΑΝ, η ΠΥΡΚΑΛ, η ΒΙΒΕΧΡΩΜ κ.ά. Μεγάλα ήταν τα ποσοστά συμμετοχής και σε δεκάδες επιχειρήσεις μετάλλου όπως ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ, όπου ο εργοδότης θέλες να επιβάλει και τετραήμερη εργασία, αλλά και ΣΟΦΡΑΣ, ΝΟΕ, ΕΜΕΚ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ κ.ά. Στην απεργία συμμετείχαν αποφασιστικά και οι εργαζόμενοι σε όλους τους δήμους του Θριασίου. Στη μεταφορική ΚΑΜΠΕΡΟΣ οι εργαζόμενοι είχαν έναν επιπλέον λόγο να συμμετέχουν καθολικά μετά τις δύο απολύσεις οδηγών που έκανε η εργοδοσία την περασμένη βδομάδα. Από τα ξημερώματα είχαν δώσει τη μάχη της απεργίας με περιφρούρηση έξω από την πύλη, έχοντας στο πλευρό τους το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δ. Αττικής. Με επιτυχία περιφρούρησαν την απεργία τους και οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία που έκλεισαν από τα ξημερώματα την πύλη του εργοστασίου σβήνοντας το φουγάρο του Χαλυβουργείου έχοντας στο πλευρό τους και δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Μεγάλα τα ποσοστά συμμετοχής και στα Μέγαρα σε χώρους όπως οικοδομή, στους οδηγούς των ΚΤΕΛ, στη δημοτική επιχείρηση κ.ά. Οι απεργοί συμμετείχαν μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικους δρόμους της πόλης που διοργάνωσε το ταξικό Εργατικό Κέντρο.

Στα Μεσόγεια, καθολικά συμμετείχαν στην απεργία οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του ΑΚΤΟΡΑ στη Γυαλού Σπάτων, στο έργο του Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Βάρης Κορωπίου, στις επιχειρήσεις μετάλλου ΕΔΡΑΣΗ ΨΑΛΙΔΑ, ΘΕΡΜΥΛ, ΑΛΛΟΥΜΙΝΟΞ στο Κορωπί και στο εργοστάσιο φαρμάκου ΛΑΒΙΦΑΡΜ στην Παιανία.

Τέλος, στο Λαύριο ιδιαίτερα μεγάλα ήταν τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία στην Οικοδομή, στη ΔΕΗ, στην ΕΒΟ κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ