Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ
Ζεσταίνουν την πλάτη της εργοδοσίας

Η «αναποτελεσματικότητα» των αντεργατικών μέτρων και το έλλειμμα της κοινωνικής συνοχής ήταν τα βασικά σημεία αναφοράς και στις προχτεσινές κινητοποιήσεις που οργάνωσαν οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αναμασώντας τα περί πιέσεων των αγορών στις οποίες ενέδωσε άθελά της η ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος (ΠΑΣΚΕ) κάλεσε την κυβέρνηση να ...μη διανοηθεί «με πρόσχημα την κρίση επιθέσεις στα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων», ενώ ο ΓΓ της ΑΔΕΔΥ Ηλ. Ηλιόπουλος (ΔΑΚΕ) κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αγνόησε προκλητικά ακόμα και τις προτάσεις συνεννόησης για κοινή συμπόρευση που θα συνέβαλε θετικά για το καλό της χώρας». Τέλος ο Θ. Βασιλόπουλος («Αυτόνομη Παρέμβαση»), μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έκρινε ότι τα μέτρα «δεν είναι αποτελεσματικά» και «θα διογκώσουν το πρόβλημα του ελλείμματος και του χρέους». Σημείωσε μάλιστα ότι «η ΓΣΕΕ είναι μπροστά σε μια ιστορική ευθύνη» και «πρέπει να επανακτήσει το ρόλο της», καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι δήθεν μπορεί να γυρίσουν στο σωστό δρόμο οι συμβιβασμένες ηγεσίες και ότι δεν είναι συνειδητή τους επιλογή η υπονόμευση των εργατικών συμφερόντων.

Την ίδια ώρα που μπροστά στις κάμερες, οι συμβιβασμένες δυνάμεις έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους, μέσα στους χώρους δουλειάς έδιναν νέα μαθήματα υποταγής στην εργοδοσία και γίνονταν απεργοσπάστες. Ετσι, μια μέρα πριν την απεργία ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ομίλου Επιχειρήσεων «UNILEVER» (πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ) εξέδωσε ανακοίνωση όπου σημείωνε ότι αποφάσισε «να μην πάρει μέρος στην 24ωρη γενική απεργία», επειδή «έχουμε μπει σε μια μακρά περίοδο κλιμακούμενων κινητοποιήσεων» και αυτό θα έχει «κόστος» στα μέλη του!

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε την παραμονή της απεργίας και το Σωματείο Εργαζομένων Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου (πλειοψηφία η ΠΑΣΚΕ) με την οποία ενημέρωσε πως δε θα πάρει μέρος στην απεργία.

Αντίστοιχα, στο πολυκατάστημα ΝΟΤΟΣ ΓΚΑΛΕΡΙ, στον Πειραιά, πρώτοι στην απεργοσπασία αναδείχτηκαν οι συνδικαλιστές του επιχειρησιακού σωματείου όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ