Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ταξικά και σε Μακεδονία - Θράκη

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Οι ναυτεργάτες της Θάσου απέργησαν καθολικά και απέκλεισαν τα λιμάνια του Λιμένα και του Πρίνου στο νησί, αλλά και της Κεραμωτής στην Καβάλα. Στην Αλεξανδρούπολη δυναμική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που έγινε, με συμμετοχή και φοιτητών, ενώ οι ταξικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί απέκλεισαν το πολυκατάστημα «ΖΑΡΑ». Στην Κομοτηνή, η μάχη της απεργίας ξεκίνησε από τα ξημερώματα με τον αποκλεισμό της Βιομηχανικής Περιοχής και κορυφώθηκε με τη δυναμική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης. Μαζικά συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι της Καβάλας και της Δράμας. Στην Ξάνθη οι ταξικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί απέκλεισαν τα καταστήματα των τραπεζών EUROBANK, ALPHA, ΠΕΙΡΑΙΩΣ που λειτουργούν στο κέντρο της πόλης. Ακολούθησε δυναμική συγκέντρωση και πορεία.

Στην Κοζάνη το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε κατάληψη στο ΙΚΑ και αποκλεισμό του σούπερ μάρκετ της επιχείρησης «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», πριν τη μεγάλη απεργιακή διαδήλωση.

Με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη ΔΕΗ αλλά και αυτοαπασχολούμενων, έγινε και η απεργιακή κινητοποίηση στην Πτολεμαΐδα.

Στην Καστοριά, στη Φλώρινα και τα Γρεβενά, εξαιτίας της χιονόπτωσης και των προβλημάτων που δημιούργησε, έγιναν μόνο απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής στο πλευρό των εργατών πήρε τη θέση της και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών. Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε Νάουσα, Κιλκίς, Γιαννιτσά, Εδεσσα, Βέροια, Σέρρες και Κατερίνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ