Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μήνυμα ανυπακοής και από τους νησιώτες

ΣΤΗ ΡΟΔΟ
ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Γαπιά και τράπεζες «νέκρωσαν» προχτές και στη Λήμνο, όπου η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στο λιμάνι και ακολούθησε πορεία στην αγορά της Μύρινας. Στην απεργιακή συγκέντρωση, μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών στο νησί, συμμετείχε για πρώτη φορά και ο Σύλλογος μηχανικών του νησιού (απευθύνοντας μεταξύ άλλων και χαιρετισμό), ενώ ξεχώρισε η παρουσία μεταναστών εργατών.

Μαζική και έντονη σε παλμό απεργιακή κινητοποίηση, με πορεία στην παραλία της Χίου και στην Απλωταριά, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και μαθητές. Μαχητικά περιφρουρήθηκε η απεργία στο σούπερ μάρκετ «Χαρά». «Ρολά» κατέβασαν οι περισσότεροι έμποροι του νησιού που με πορεία συνάντησαν τους εργαζόμενους και διαδήλωσαν από κοινού στην Εφορία.

Με τη μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκπαιδευτικών και νεολαίας, πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση και στη Σάμο, στο Βαθύ, ενώ στην Κω έγινε δυναμική απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο με τη μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων στην Εκπαίδευση και τον Τουρισμό. Στην Κάλυμνο έγινε απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και εξόρμηση που κάλεσε όλο το λαό του νησιού σε ξεσηκωμό.

Μεγάλη δυναμική απεργιακή συγκέντρωση, με παλμό πραγματοποιήθηκε και στη Ρόδο. Ξεχώρισαν η παρουσία των απολυμένων της «Ολυμπιακής» και του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου, της νεολαίας, των μαθητών, των ξενοδοχοϋπαλλήλων κ.ά.

Μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη. Από νωρίς το πρωί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν αποκλεισμό των μεγάλων σούπερ μάρκετ («Βασιλόπουλος», «Βερόπουλος») και της ποτοποιίας ΕΠΟΜ. Στην απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Σαπφούς, μαζική ήταν η παρουσία της νεολαίας, των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και των απολυμένων από την εφημερίδα «Αιολικά Νέα».

Σχεδόν καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα στην Ικαρία. Από νωρίς το πρωί έγινε κατάληψη στο Επαρχείο στον Αγιο Κύρηκο. Παρά τη δυνατή βροχή μαζική ήταν η παρουσία των εργαζομένων απ' όλους τους κλάδους, των οικοδόμων, της νεολαίας, των μεταναστών και εκπαιδευτικών στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στον Εύδηλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ