Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Σκληρή μάχη με αποτέλεσμα

Στη Χαλκίδα και στις άλλες πόλεις της Εύβοιας, η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική και σε πολύ υψηλά ποσοστά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα μεγάλα εργοστάσια, όπως τα «Τσιμέντα Χαλκίδος», το ναυπηγείο Αυλίδας, η «ΕΛΜΠΙΕΚΟ» (πρώην «Αλλατίνη»), η «Σέλμαν», η «Μηχανική», η «ΒΕΤ», η «ΑΓΕΤ» Αλιβερίου, η «ΕΒΟ» Κύμης, το ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων έφτασε στο 100%. Ταυτόχρονα, υψηλά ποσοστά σημείωσαν η «ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ» (90%), και η «ΑΗΣΔΕΗ» Αλιβερίου (75%), ενώ με επιτυχία δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης στον «Παπαδιόχο» στο Αλιβέρι.

Αντίστοιχα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των απεργών στα εργοστάσια της Λιβαδειάς, με την «ΠΕΣΙΝΕ» να φτάνει στο 95% (εργολαβίες 85%),τη «ΜΕΤΚΑ» 95% και τον ΟΤΕ 95%. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στο ΙΚΑ, στην εφορία, απήργησαν με πληρότητα (100%), ενώ στη ΔΕΚΑΛ το ποσοστό έφτασε στο 78%.

Δυναμική και μαχητική ήταν η παρουσία στη Λαμία, με τους απεργούς από νωρίς το πρωί να δίνουν τη μάχη της περιφρούρησης αποκλείοντας το πολυκατάστημα «ΖΑΡΡΑ». Κλειστά παρέμειναν και τα φουγάρα της «ΛΑΡΚΟ», με τους μεταλλεργάτες να κατεβαίνουν σύσσωμοι στην απεργιακή κινητοποίηση.

Στη Θήβα, μεγάλη ήταν η μάχη που έγινε στους τόπους δουλειάς με καθολική συμμετοχή των απεργών στις βιομηχανίες «ΜΙΝΕΡΒΑ» και «Παπουτσάνης». Μεγάλη απήχηση είχε και η «ΕΑΒ» με το ποσοστό της να φτάνει στο 80%, ενώ σημαντική παρουσία είχαν οι εργαζόμενοι από τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΤΕ και την ΑΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ