Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ
Απ' το ξημέρωμα μέτωπο στην τρομοκρατία

Μάχη που ξεμπρόστιασε τις πιέσεις που δέχεται η εργοδοσία από την οργανωμένη παρέμβαση των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ ήταν και προχτές η περιφρούρηση της απεργίας, με την οποία στήθηκαν απεργιακές φρουρές στις πύλες εργοστασίων, σε λιμάνια, εργοτάξια, επιχειρήσεις, εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους τόπους δουλειάς.

Στην Αττική, η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε αποφασιστικά σε μεγάλους χώρους, όπως η φαρμακαποθήκη του «Μαρινόπουλου», η «Πεταλούδα» κτλ., κόντρα στις προσπάθειες της μεγαλοεργοδοσίας να αποτρέψει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ακόμα και υπό την απειλή μαζικών απολύσεων. Στην επίθεση τρομοκρατίας εντάσσονται και οι γραπτές επιπλήξεις που έστειλε σε στελέχη του σωματείου εργαζομένων η διοίκηση των «Λιντλ», επειδή στην προηγούμενη απεργία (5/3/2010) ανάρτησαν πανό στον προαύλιο χώρο και συμμετείχαν στην περιφρούρηση. Σ' αυτή την κατεύθυνση η εργοδοσία άσκησε και μήνυση ενάντια στους συνδικαλιστές.

Μαχητικά απάντησαν στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και οι ναυτεργάτες, όπως στην Κόρινθο όπου το λιμεναρχείο, προκειμένου να αποκρύψει από τα απεργιακά κλιμάκια των ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ τις ελλείψεις στις οργανικές συνθέσεις των πλοίων «POLARIS» και «SEA TRADE» της εταιρείας Wavelord Navigatio Co LTD (οικογένειας Βεντούρη), μετέφερε, την ημέρα της απεργίας, ναυτεργάτες από το ένα πλοίο στο άλλο! Στο κενό έπεσε η απεργοσπαστική επιχείρηση και στην πορθμειακή γραμμή Θάσου, Κεραμωτής, Καβάλας, όπου πλοιοκτήτης με εκβιασμούς και τρομοκρατία προσπάθησε να αποσπάσει υπογραφές από τους ναυτεργάτες μη συμμετοχής τους στην απεργία. Ακινητοποιημένα έμειναν τα καράβια και σε Πειραιά, Λαύριο, Ραφήνα, Πάτρα. Στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντίρριου, οι ναυτεργάτες έδωσαν μάχη στον καταπέλτη του πλοίου «ΚΑΜΠΕΡΟΣ», όταν ο πλοιοκτήτης σε συμπαιγνία με τις λιμενικές αρχές προσπάθησε το απόγευμα της Πέμπτης να φυγαδεύσει πλοίο για Ελευσίνα.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Στην ίδια κατεύθυνση, η Πανελλαδική γραμματεία εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της «όλους τους μάχιμους εκπαιδευτικούς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της απεργίας στις 11 Μάρτη. Χαιρετίζει ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς των απεργιακών φρουρών, όλους εκείνους που μαζί με τους συλλόγους γονέων, τους μαθητές, τα εργατικά συνδικάτα, περιφρούρησαν την απεργία και στο χώρο της εκπαίδευσης, κόντρα σε κάθε απεργοσπαστικό μηχανισμό των ΠΑΣΚ (κυρίως) και ΔΑΚΕ». «Με ιδιαίτερη περηφάνια και ξεχωριστό τρόπο χαιρετίζουμε τα παιδιά μας, τους μαθητές μας, που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, που ενώθηκαν με τις απεργιακές αλυσίδες, σε πολλές δε των περιπτώσεων οι ίδιοι οι μαθητές, τα ίδια τα μαθητικά συμβούλια με απόφασή τους περιφρούρησαν την απεργία των γονιών τους, φωνάζοντας το σύνθημα: «Μάθημα μας κάνουν οι αγωνιστές και όχι οι απεργοσπάστες οι καθηγητές».

Τα ερωτήματα των μαθητών μέσα και έξω από την τάξη «Γιατί κύριε/α δεν έκανες απεργία;» καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα «έκλεισαν» και με τη συνδρομή των απεργιακών φρουρών.

Καταγγέλλουμε τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Διευθυντών Σχολείων που επιδίωκαν να χτυπήσουν τις απεργιακές φρουρές εκπαιδευτικών - μαθητών, καλώντας σε δράση τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την αστυνομία. Η τρομοκρατία δεν πέρασε! Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των ωρομισθίων από τους μηχανισμούς της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης πως τάχα δεν μπορούν να κάνουν απεργία, επειδή είναι συμβασιούχοι ή αν κάνουν απεργία θα τους κοπεί η προϋπηρεσία. Δικαίωμα στην απεργία έχουν όλοι και κυρίως οι ωρομίσθιοι. Απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση σε κάθε προϊστάμενο Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης να μην τολμήσει να αγγίξει ούτε έναν ωρομίσθιο!

Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό να σταθεί στο ύψος του, στο ύψος των περιστάσεων. Να διδάξει τη δύναμη της ταξικής πάλης, το μάθημα του αγώνα και της αντίστασης. Να διδάξει την αλήθεια και το δίκαιο του λαού», καταλήγει μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ